Has Parti İzmir İl Teşkilatı, 28 Şubat Mağdurlarına Çağrıda Bulundu

HAS Parti İzmir İl Başkanlığı, 28 Şubat mağduru vatandaşlara çağrıda bulundu.

Has Parti İzmir İl Teşkilatı, 28 Şubat Mağdurlarına Çağrıda Bulundu
Başkanlık binasında 28 Şubat mağdurları için başvuru masası oluşturan İzmir il Teşkilatı, müracaat eden vatandaşlara hukuki yardım ve yönlendirmede bulunuyor.

HAS Parti olarak 16.02.2012 tarihinde 28 Şubat sürecinde suç işleyenlerle ilgili Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını, başvuru neticesinde hazırlık soruşturması sürecinin başladığını, yapılan girişimler sonucunda 2 CD haline getirilen delil niteliğinde ki haiz belgelerin 24.02.2012 tarihinde ilgili dosyaya sunulduğunu anlatan Has Parti İzmir İl Başkanı Levent Peşker, HAS Parti'nin ortaya koyduğu tavırla 28 Şubat sürecinde yaşanan mağduriyetlerin bir nebze de olsagiderilmesi bakımından öncülük görevini üstlendiğini söyledi.

Has Parti'nin 28 Şubat sürecini sadece 28 Şubatlar'da değil, ülkenin bu süreçleri bir daha yaşamaması için her zaman ve her platformda demokratik meşru siyasi mücadelesini sürdüreceğini ifade eden Peşker, 'Hepimizin bildiği gibi 28 Şubat 1997 tarihi, demokrasi tarihimizi sekteye uğratan, etkileri üzerinden geçen 15 yıla rağmen hala devam eden ve onca yıla rağmen hesaplaşmasını bitiremediğimiz, mağduriyetleri gideremediğimiz bir süreçtir. 28 Şubat, demokrasi tarihimizde mevcut diğer darbelerden, siyasetinyanı sıra kendisine bürokrasiyi, STK'ları, halkı diğer bir deyişle süreci yaratan kişi ve kurumların dışındaki tüm halkı hedef seçmesiyle farklılaşmıştır ' diye konuştu.

HAS Parti'nin 28 Şubatın yıl dönümü nedeniyle ülkeyi bu sürece sürükleyen kişi ve kuruluşlarla yüzleşme süreci başlattığını vurgulayan Peşker , 'Bu kapsamda da HAS Parti İzmir İl Başkanlığı olarak 28 Şubat mağduru vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz Mağduriyetleriyle ilgili il binamızda oluşturduğumuz başvuru masasına ulaşmaları halinde gerekli hukuki yardım ve yönlendirme tarafımızca yapılacaktır ' dedi. Peşker, sözlerini şu şekilde noktaladı: 'Etrafımızın ateşten bir çember haline geldiği ve ülkemizin kültürel zenginliği düşünülürse demokrasinin ve halkın iradesinin ne kadar elzem olduğu açıkça ortadadır. Arzu ediyoruz ki ülkemizin bir daha böyle bir bedbaht zamanlar yaşamasın, ülkemiz gençleri enerjilerini refah, huzur ve kardeşlik içinde yaşayacakları bir ülkede harcamaları için siyasi mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. '
Kaynak: İHA