Çayır: 'kenan Evren Bulvarı' İsminin Bir An Önce Değiştirilmesini İstiyoruz

BBP Manavgat İlçe Başkanlığı, Antalya Side'de Kenan Evren Bulvarı isminin değiştirilmesine yönelik topladıkları imzaları Ankara'ya gönderdi.



BBP Antalya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Çayır, İlçe Başkanlığı binasında yaptığı basın açıklamada, Side Belediyesi'nde bulunan Kenan Evren Bulvarı'nın değiştirilmesi için topladıkları 400 imzayı TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile BBP Genel Başkan Yardımcısı ve 12 Eylül Mağdurları Komisyonu Başkanı Remzi Çayır'a gönderdiklerini söyledi. 32 yıl önce silah zoru ile demokrasi rafa kaldıran cuntası birinin isminin dünya turizminin gözbebeği Side'de bir bulvarda olmasının üzüntü verici olduğunu belirten Çayır, AK Parti'li Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar ve Belediye Meclisi üyelerinde bulvar ismini bir an önce Mehmet Akif Ersoy, Demokrasi, Muhsin Yazıcıoğlu ve ismi Side kazılarıyla özdeşlemiş Ordinaryüs Prof.Dr. Arif Müfit Mansel olarak değiştirilmesini istediklerini kaydetti.


Çayır, AK Parti'li Side Belediyesi ile MHP'li Fethiye Belediyesi'nin Kenan Evren Bulvarı ismini değiştirmeme de direnmelerine bir anlam veremediklerini kaydetti. Çayır, 'Ülkemizde demokrasi kültürünün yerleşmesi için 32 yıl önce silah zoru ile demokrasiyi kesintiye uğradan Kenan Evren'in isminin okul, hastane, köprü, sağlık ocağı, cadde ve sokaklardan çıkarılmasını istiyoruz. Ağabeyin Remzi Çayır, 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası 13 yıl Ankara Mamak'ta cezaevinde yattı. 13 yıl yattıktan sonra suçsuz bulundu. Mamak'ta 13 yıl süresinde insanlık dışı her türlü işkenceyi gördü. Devlet 13 yıl işkence yaptıktan sonra pardon dedi. Bütün bu işkencelerin müsebbibi demokrasiyi zorla rafa kaldıran Kenan Evren'dir. ' diye konuştu.