Yılmaz: 'Spor Salonu Kullanımda Kalsın, Yıkılmasın'

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar'daki Atatürk Stadı ve spor salonunun yıkılmaması gerektiğini belirterek, kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar'daki Atatürk Stadyumu ve spor salonunun durumu ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a yönelttiği soru önergesinin cevapları üzerine bir açıklama yaptı.

Afyonkarahisar'daki yaşanan sorunların bir çoğunu gündeme getirdiğini ve ilgili bakanlıklara soru önergesi olarak sorduğunu hatırlatan MHP Milletvekili Yılmaz, Atatürk Stadyumu ve spor salonu hakkında verdiği spor tesislerinin kullanımı ve bakımı ile ilgili yazılı soru önergesine gelen cevapların tatmin edici nitelikte olmadığını kaydetti. Vatandaşların spor yapabilmek için şehir merkezi dışında bulanan spor komplesine gitmeleri gerektiğini ifade eden Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Şehir merkezinde bulunan mevcut spor salonu ve Atatürk Stadyumu'nun halkın kullanımında kalmasını istiyorum. Yazılı soru önergesinde belirttim ancak gelen cevap Afyonkarahisar'da şehir merkezinde başka bir spor tesisi bulunmamasına rağmen şehrin dışına inşa edilen spor kompleksinin tamamlanmasından sonra salon yıkılacaktır oldu. Üzülerek belirtiyorum ki şehir dışına yapılan spor kompleksinden Afyonkarahisarlı hemşerilerimiz yeterince faydalanamayacaktır. Gelen cevaplara göre şehir merkezinde başka spor tesisinin bulunmadığını ama Gazi EML ve Öğretmen Lisesi spor salonlarının sadece okulların ve kulüplerin hizmetinde olduğunu belirtmişlerdir. Okullarımızın ve vatandaşlarımızın belirtilen salonlardan yararlanması pratikte mümkün değildir. İki okulumuzun salonu da ancak kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeydedir. '

Şehir merkezinde toplantı yapılabilecek, konser düzenlenebilecek başka salon bulunmadığını kaydeden Yılmaz açıklamasında, 'Özellikle, Atatürk Spor Salonu, şehrimizin sosyal ve kültürel yaşamı açısından da oldukça önemli ancak yıkıldıktan sonra konser düzenlenecek, toplantı yapılacak başka bir yer kalmıyor. Bu kararın tekrar gözden geçirilmesi veya en azından şehir merkezindeki insanlarımızın spor yapabileceği, konser, organizasyon vb. etkinliklerin yapılabileceği bir tesisin yapılması gerekmektedir ' sözlerine yer verdi.
Kaynak: İHA