Yerel Gazetecilere Saldırı İddiası

Gölbaşı Gazi Osman Paşa Mahallesi Ankara Caddesi'nin İnönü Caddesi girişinde bir kavgayı haber yapmak isteyen 4 yerel gazeteci saldırıya uğradı.

İHA Gölbaşı muhabiri Mehmet Demir, kullandığı 06 AE 1876 plakalı otomobille Ankara Caddesi'ne giden Songaste Yayın Yönetmeni Özcan Aydoğdu, Gölbaşı Net Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Çiğdem Şirin ve Haber Müdürü Merve Şahin bir inşaat önünde 20 kişilik bir kalabalığın tartıştığını gördü.

Bir aracın içerisinde de 1 kişinin birkaç kişi tarafından dövüldüğünü gören gazeteciler olayın fotoğrafını çekmek isterken inşaat önündeki kalabalık koşarak gazetecilerin üzerlerine doğru geldi. Ellerindeki taş ve sopalarla aracı durdurmaya çalışan kalabalık, aracın camının taşla kırarak aracı tekmeledi. Otomobili kullanan Mehmet Demir ve gazeteciler linç edilecekleri düşüncesiyle araçla oradan hızla uzaklaştı. Araçla uzaklaşırken 3 el silah sesi duyan gazeteciler ara sokaklardan kaçarak Sahil Caddesi üzerindeki bir işyerinin yanına park etti ve polisi aradı.

Gazeteciler Mehmet Demir, Özcan Aydoğdu, Çiğdem Şirin ve Merve Şahin, Osman Tan Polise Karakoluna giderek kendilerine saldıran kişilerden ve silahla ateş ettiğini iddia ettikleri Murat İ'den şikayetçi oldular. Gazeteciler saldırı anında çektikleri bazı fotoğraflardan saldıranları teşhis etti.

Saldıranlar ise polise gazetecilerin bulunduğu aracın plakasını bildirerek ''hırsızlık zanlılarını kovaladık''larını iddia ettiler.

İnşaat önündeki tartışmanın bir hırsızlık olayı yüzünden çıktığı ve bir aracın içerisinde de dövülme olayının hırsızlık zanlısının işçiler tarafından tartaklanması olduğu iddia edildi.
Kaynak: AA