Tek Liste Halinde Gidilen Seçimde Mehmet Özel Yeniden Başkan Seçildi

CHP Tarsus ilçe teşkilatının olağan genel kurul toplantısında mevcut başkan Mehmet Özel yeniden göreve seçildi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Aşiyan Düğün Salonunda gerçekleştirilen toplantıdaki konuşmasında, iktidarın sırtını ABD'ye dayadığını öne sürerek, ''Bu iktidarı en kısa zamanda bitireceğiz. AK Parti iktidarının bizim TBMM'de bulunmamıza tahammülü yok. Bu iktidar konuşma hakkımızı dahi engelliyor. Biz var olma mücadelesi yapıyoruz. Başbakan'ın ağzından çıkan her söz kanun gibi algılanıyor. Ama Türkiye'de çok tehlikeli oyunlar oynanıyor. Türkiye Cumhuriyetini yok etmek istiyorlar. Bu cumhuriyeti ayakta tutmak isteyenleri de yok etmek istiyorlar. Bu devleti yok etmek isteyenlere karşı güçlü olmalıyız'' diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise bu ülkenin temel değerleriyle oynanmamasını, herkesin istediği gibi özgürce yaşaması gerektiğini belirtti.

İktidarın gerçekleri çarpıttığını ileri süren Seçer, şunları kaydetti:

''Başbakan 'Dindar gençlik yetiştireceğiz' diyor. Buna hakkı yok. Çünkü çocukların dini eğitimlerini aileleri verir, dini eğitim ailenin sorunudur. Bu anlayış toplumu böler. Bize düşen, Anadolu'da yaşayan çocukları, ülkenin geleceğinin güzel ve aydınlık yarınları için yetiştirmektir. İnsanların etnik kökenine, diline, dinine saygı duyacağız. Bizim anlayışımız insan odaklıdır. Bu bilinçle çalışacağız.''

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da AK Parti'nin ülkeyi kötü yönettiğini söylemenin yetersiz olduğunu, bunu belgelerle açıklamaları gerektiğini kaydetti.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ise CHP olarak AK Parti'ye karşı mücadelede etkisiz kalındığını, bunun için meydanlara inilmesini, ev ev, köy köy, mahalle mahalle dolaşmaları gerektiğini vurguladı.

Divan Başkanlığını CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş'in yaptığı toplantıda, 402 delegenin oyunu alan Mehmet Özel başkanlığındaki liste yeniden göreve geldi.

Listenin yönetim kurulu, Ahmet Altundağ, Hakan Arkan, Ali Haydar Batmaz, Osman Boğa, Ayla Oran Erciyes, Abdulkadir Filiz, Cuma Ali Gönen, Murat Gül, Alkan Güner, Semra Kabasakal, Çiğdem Kartal, Semahat Kılıç, Nevzat Kumdereli, Aydın Polat, Suat Soner Temizkan ve Sibel Zilan'dan oluştu .