Sobadan Zehirlenen Anne ve Çocukları Toprağa Verildi

Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler Beldesi Akarca köyünde sobadan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenen Satun ailesi dualarla köy mezarlığında toprağa verildi.

Sobadan Zehirlenen Anne ve Çocukları Toprağa Verildi
Önceki gün sobayı yakıp uykuya dalan Ayşe Korkmaz (82), kızı Emine Satun, torunları Begüm Satun (5) ve Ezgi Satun (9) sobadan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Hafta sonu eşi ve çocuklarını Akarca köyüne götüren ve Denizcilerde oturan öğretmen Kadir Satun, sabah saatlerinde çocuklarını görmeye geldiğinde kapının açılmaması üzerine durumdan şüphelendi. Kapıyı açtığında ise eşi ve çocuklarının yerde yatan cansız bedeni ile karşılaştı. Durumu hemen 112 Acil servise bildiren Kadir Satun, yaşadığı olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadı.

İskenderun Devlet Hastanesine götürülen Ayşe Korkmaz (82) yoğun bakıma kaldırılırken, Emine Satun ve kızları Begüm Satun (5) ile Ezgi Satun hayatını kaybetti. Adana Adli Tıp kurumuna gönderilen cenazeler otopsi sonrası Akarca köyüne getirildi. Sabah saatlerinde Akarca köy meydanında oluşan kalabalık halk topluluğu Satun ailesini bu acı günde yalnız bırakmadı.

Cenaze namazına AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, eğitim camiasından çok sayıda müdür ve öğretmenlerin yanı sıra kalabalık halk topluluğu katıldı.

Eşi ve çocuklarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Kadir Satun 'u bu acılı günde eğitimci arkadaşları da yalnız bırakmadı. Vatandaşlar mezar başında Kur 'an-ı Kerim okuyup dua ettiler.