Kartalkaya'da Sezon Mayıs Ayına Kadar Uzatıldı

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da kayak sezonu Mayıs ayına kadar uzatıldı.

Bolu'ya yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan ve Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da kar kalınlığı 4 metreye ulaştı.

Toplam 43 kilometre uzunluğundaki pistlerin tamamının kaymaya müsait olduğu Kartalkaya'da, oteller hafta içi yüzde 75, hafta sonu yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet veriyor.

Kartalkaya'ya yurt içi ve yurt dışından gelen tatilciler, güneşli bir günde kayak yaparak ve kaldıkları otellerin düzenlediği eğlence programlarına katılarak tatillerinin keyfini çıkartıyor.
AA muhabirine açıklama yapan Grand Kartal Otel Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ergül, sezonun çok iyi geçtiğini belirterek, ''2011 yılının Aralık ayının 20'sinde kayak sezonu başladı. Daha sonra çok kar yağdı. Kartalkaya'ya böyle kar yağmamıştı. Pistlerde 4 metre kar var. Sezon Mayıs ayına kadar uzatıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı burada kayak yaparak kutlayacağız'' dedi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle kayak sezonunun bereketli geçtiğini kaydeden Ergül, her yıl Nisan ayının başında biten kayak sezonunun bu yıl Mayıs ayına kadar uzatıldığını söyledi.
Ergül, 32 yıldır Kartalkaya'da olduğunu ve ilk defa bu kadar kar gördüğünü anlatarak, soğuk hava nedeniyle pistlerdeki kar kalitesinin de çok iyi durumda olduğunu dile getirdi.
Kaynak: AA