CHP'li İnce: Sayın Çiçek Teklifi Komisyona Derhal İade Etmeli

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'in kademeli zorunlu eğitimi içeren 4+4+4 kanun teklifini komisyona iade etmesi gerektiğini söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Muharrem İnce, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener'in, kavgalı Milli Eğitim Komisyonu toplantısı öncesinde bir yerel televizyona 'Grup Başkanvekillerimizin çağrısı üzerine, yarın 13.00'te toplanmak üzere dönüyoruz.

Muhalefetin İçtüzük kurallarını hiçe sayarak, bir takım engellemeler yaptığını görüyoruz. Bunun tedbirini alabilmek amacıyla bir gayret içindeyiz'' şeklinde açıklama yaptığını hatırlattı. İnce, "TBMM Başkanı Cemil Çiçek, komisyon tutanaklarında 6 kez söz istemesine rağmen söz verilmediğini görecektir. Benim ve 45 milletvekili arkadaşımın söz istemlerini yazılı olarak Komisyon Başkanı'na veriyorum.

Bunun görüntüleri de var. Sayın Çiçek, tutanakları görmediyse, görüntüleri de mi görmedi? Onları da görmediyse İhsan Şener'in görüntülerini de mi görmedi? Bu üç olaydan sonra Sayın Çiçek'in yapması gereken bir şey var; teklifi komisyona derhal iade etmelidir. Devlet adamlığı bunu gerektirir.

TBMM'nin en tecrübeli milletvekillerinden biri olan Çiçek'e yakışan budur. Bunu yapmazsa hukuku, İçtüzüğü çiğnemiş, devlet adamlığı görüntüsünden uzaklaşmış olur. Umut ediyorum ki İçtüzüğe uyar." dedi.

AK Parti grubunun, 27 Mart-5 Nisan tarihleri arasında yasalaştırılması planlanan düzenlemeler arasında 4+4+4'ün de bulunduğunu aktaran İnce, "Meclis Başkanlığı daha tavrını belirlememiş.

Meclis Başkanı, belki komisyona havale edecek. Meclis Başkanı tavrını belirledi, AKP grubu biliyor da yoksa biz mi bilmiyoruz. Sıkıyönetim ilan etmişler, kimse Ankara'dan ayrılmasın." diye konuştu .