Şehidin 5 Yaşındaki Oğlunun, Devlet Övünç Madalyası Alması Herkesi Duygulandırdı

Samsun’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Şehidin 5 Yaşındaki Oğlunun, Devlet Övünç Madalyası Alması Herkesi Duygulandırdı
Asri Mezarlık'ta Şehitlik ziyaret edilerek, dualar edildi. Düzenlenen Şehitleri Anma Günü ve Devlet Övünç Madalyası Töreni 'nde, 5 yaşındaki şehit oğlu İsmail Keskin 'e Devlet Övünç Madalyası takıldı.

Kıranköy Mezarlığı 'ndaki Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen anma töreninde Şehitlik Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu, saygı atışı yapılarak, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Vali Hüseyin Aksoy, şeref defterine, 'Aziz Şehitlerimiz; kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü, yüce Türk milletinin bağımsızlı, birlik ve beraberliği uğrunda canlarınızı seve seve feda ederek en yüksek makam olan şehitlik mertebesine eriştiniz. Sizlerin kahramanlık destanlarınızı nesilden nesile aktararak hatıralarınızı her an ve her zaman kalbimizde yaşatacağız. Milletimizin kalbi size şükran duygularıyla doludur. Sizlerle aldığımız güç, azım ve irade ile üzerinde sonsuza kadar özgürce yaşayacağımız bu vatan toprakları için yeri geldiğinde bizlerde canımızı seve seve vermekten çekinmeyeceğiz. ' yazarak imzaladı.

Burada Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan başta olmak üzere protokol üyeleri, şehit yakınlarına taziyelerde bulunarak, dua etti. Kıranköy Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği 'nde tamamlanan törenin ardından Asri Mezarlığında bulunan şehitlikte ziyaret edilerek, kabirlere karanfil bırakılarak, şehit yakınlarına taziyelerde bulunuldu.

Şehitlik ziyaretlerinin ardından Atatürk Kültür Merkezi 'nde Şehitleri Anma Günü ve Devlet Övünç Madalyası Töreni düzenlendi. Burada konuşma yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 'Bugün Türk Milletinin Çanakkale 'de yazmış olduğu o büyük destanın 97. Yıldönümü yani 18 Mart Şehitler Gününün Kutlaması ve terörle mücadelede kahramanca çarpışırken şehadet mertebesine ulaşan iki vatan evladımızın ailesiyle, iki gazimize Devlet Övünç Madalyası verilmesi için buradayız. Çanakkale Savaşları Türk Milletinin vatanı uğruna on binlerce şehit vererek tarihe altın harflerle yazmış olduğu büyük bir zaferdir. Bugün 97. Yıldönümünü gururla kutladığımız Çanakkale Zaferi 'nin özünde kahraman milletimizin ve onun bağrından çıkmış ordusunun, güçlü bir inancı, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Bu Zafer, Türk milletinin üstün bir silah gücüyle kendisini yok etmek isteyen çalışan emperyalistlere karşı yazmış bir destandır. Böyle bir destan başka hiçbir ulusa nasip olmamıştır. Çanakkale Zaferi gibi büyük bir mirasa sahip olan bir millet, onunla ne kadar övünse azdır. ' dedi.

Törende, Şehit Piyade Komando Onbaşı İsa Keskin, Şehit Uzman Jandarma 4 Kademeli Çavuş Mehmet Boşnak 'ın ailesine ve Gazi Uzman Jandarma 3 Kademeli Çavuş Mustafa Başaran ile Gazi Jandarma Er Fırat Araz 'a Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan tarafından Devlet Övünç Madalyaları takıldı.

Öte yandan programda Samsun Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu Çanakkale Zaferi orotoryosu ayakta alkışlandı. Orotoryoyu izleyen şehit yakınlarının ise duygulanarak gözyaşı döktü.