İngiliz Turizm Devleri Toplantı İçin Türkiye’yi Tercih Ediyor

İngiltere’den Türkiye’ye giden turist sayısında durağanlık devam ederken, ülkenin turizm kuruluşları yıllık genel kurulları için Türkiye’yi tercih etti.

İngiliz Turizm Devleri Toplantı İçin Türkiye’yi Tercih Ediyor
İngiltere 'de devam eden ekonomik kriz ve geçen turizm sezonunda iki büyük tur operatörünün iflası ile Ortadoğu 'daki gelişmeler sebebiyle Türkiye 'ye giden İngiliz turist sayısında yüzde 3,5 azalma yaşandı. Durağanlık devam ederken Türkiye, İngiltere pazarında alternatif sektörel tanıtımlara yoğunlaştı. Ülkenin ulusal turizm kuruluşları bu yıl ve gelecek yıl genel kurullarını Türkiye 'de gerçekleştirecek.


İngiltere Seyahat Acentaları Birliği ABTA 'nın yıllık genel kurulu Ekim ayında Antalya 'da yapılacak. Kesin tarihi önümüzdeki günlerde netleşecek olan İrlanda Seyahat Acentaları Birliği de genel kurulunu Antalya 'da gerçekleştirecek.


Türkiye 'nin Londra Turizm Müşaviri Tolga Tuyluoğlu Cihan Haber Ajansı 'na yaptığı açıklamada, Büyük Britanya Tur Operatörleri Birliği başta olmak üzere birçok turizm kuruluşunun yıllık kongreleri için Türkiye 'yi tercih ettiklerini kaydetti.


İngiltere 'de Ekonomik krizin etkilerinin artarak devam ettiğini hatırlatan Tuyluoğlu, “Mevcut rezervasyonlar durağan bir yıl geçireceğimizi gösteriyor ve bu sene de olağanüstü bir artış beklemiyoruz. Ama bu yıl da geçen yılın rakamlarına ulaşacağımızı tahmin ediyoruz.” dedi.


Thomas Cook gibi büyük tur operatörü firmalarının reklam kampanyalarına da destek verilerek, sektörel tanıtımların yoğun şekilde süreceğini belirten Tuyluoğlu, “Bu yıl sektörel tanıtımlara ağırlık veriyoruz.” şeklinde konuştu.


Pazar daralmasına rağmen gecikmeli olarak Türkiye tanıtımlarının aralıksız sürdürüldüğünü hatırlatan Tuyluoğlu, bu sezon kablo yayınlar, televizyon, metro istasyonları ile taksi ve otobüs reklamlarının devam edeceğini ifade etti.