Hanımlar Yüzme Havuzu ve Kültür Merkezinin Temeli Atıldı

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Hanımlar Yüzme, Spor ve Kültür Merkezi'nin temeli, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımı ile atıldı.

Hanımlar Yüzme Havuzu ve Kültür Merkezinin Temeli Atıldı
Karataş'ta yapılacak olan merkezin temel atma töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şahinbey Belediyesi'nin hizmetlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından açılış konuşmalarına geçildi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan yaptığı konuşmada, Gaziantep'ten ve Gaziantep Milletvekili olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den övgüyle bahsetti. Bakan Çağlayan, Gaziantep'in son yıllarda bir çok alanda önemli başarılara imza attığını belirterek, 'Gaziantep bir marka şehir. Gaziantep her zaman kendisine yakışanı yapmıştır. Mersin olarak Gaziantep'i kıskanmıyoruz desek yalan olur ' dedi.

'Biz şükürler olsun; milletin içinden gelmiş, milletin gönlünden gelmiş, yaptığı tüm seçimlerde oyunu artıran, milletin desteğini fazlasıyla kazanmış bir parti olarak, tüm çalışmalarımızda alnı açık, başı dik, vatandaşımızın hayat kalitesini, ekonomik kalitesini güçlendirmeyi kendimize görev biliyoruz ' diyen Bakan Çağlayan, 'Milletimize hizmet etmeye, hizmetkar olmaya geldik. Yerel yönetimlerde de; milletin, devletin malına nasıl sahip çıkıldığını, vergilerin millete en iyi şekilde yansıtıldığını görüyoruz ' diye konuştu.

Temeli atılan tesisin 'Şahinbey Belediyesi tarafından yapılıyor ' denmese, İstanbul ve Ankara'da yapıldığını sanılacağını kaydeden Bakan Çağlayan, 'Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu, kadınlarımıza yakışır bir tesis. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de geçtiğimiz günlerde kutladık. Sizler bizlerin baş tacısınız. Allah sizlere zarar ziyan vermesin. Bu tesis, kadınlarımızın daha sağlıklı bir ortamda, sosyal aktiviteleri yerine getirmesi ve spor yapması için son derece önemli bir mekan olacak. Tesisin yıl sonunda bitirilecek olması da önemli. Tesisimiz hayırlı olsun ' şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise 10 yıl önce millete hizmet etme yolculuğunda yola çıkarken önce insan dediklerini, yaptıkları bütün çalışmalarda merkeze insanı aldıklarını ifade ederek şöyle konuştu: 'Hükümet olarak yapacağımız çalışmalarda, en önemli çalışmanın yerel kalkınma olduğunu biliyorduk. Yerel kalkınmada da AK Parti'nin yerel kalkınma modelini uyguladık. Hep birlikte çalıştık.”

Son 10 yıldaki değişim ve dönüşümü çok yakından gördüğünü ifade eden Bakan Şahin, “Belediyelerimiz bugün yaşamın her alanına dokunuyor. Değişim ve dönüşüm de buralardan başlıyor. Biz şuna inanıyoruz; bu millet az kitap okuyor, az spor yapıyor. Az kitap okuduğu için yalnızca gördüğüne inanıyor. Vatandaşımızın okuma ve spor yapma alışkanlığını güçlendirmemiz lazım. Bize söylenen, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Biz göçü böyle yeneceğiz. Bu şehir bunu başardı. ' diye konuştu.

9 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, Hanımlar Yüzme, Spor ve Kültür Merkezi hakkında bilgiler verdi. Merkezin bodrum ve zemin katla beraber 7 kat olduğunu belirten Tahmazoğlu, şöyle konuştu: 'Toplam inşaat alanı 7 bin 900 metrekare, taban oturum alanı bin 860 metrekaredir. İçerisinde yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna, güzellik merkezi, hobi kursları, meslek edindirme kursları, kabul günü salonları, spor salonları, kafeterya, çok amaçlı salon, kreş, sanat galerisi, restoran ve yarı açık teraslar bulunacaktır. Yaklaşık 9 milyon liraya mal olacaktır. İş bitim süresi 400 gündür. Spor tesisimize ilgi çok büyük, şu anda 13 merkezimizde 2 bin 547 bayan üyemiz mevcut. Erkeklerle beraber toplam 3 bin 496 üyemiz var. Sosyal tesislerimizdeki hanım kardeşlerimize yönelik kurslarımızın sayısını her geçen gün daha da artırmaktayız. Şu anda 33 sosyal tesis, 5 taziye evi, 3 gençlik merkezimizdeki branşlarda toplam 4 bin 528 hanım kardeşimiz kurs görüyor. Toplam sosyal tesisimiz 41, yapılacak olan da 20. Toplam kursiyer sayımız ise 18 bin 169. SBS ve YGS kurslarımızdan ise 6 bin öğrencimiz faydalanıyor. '

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Hanımlar Yüzme, Spor ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı.