AK Parti Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş:

AK Parti Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, "İnşallah Adıyaman markalaşacak. Markalaşma süreci ve yapılacak yatırımlarla da kentimiz ekonomik anlamda yeni bir zenginlik kazanacak. Kentimizin turizm potansiyeli Adıyamanlı için istihdam olacak" dedi.

AK Parti Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş:
Bir açıklama yapan Dr. Murtaza Yetiş, 'Bir kentin turizm potansiyelini koruyup gelecek nesillere aktarmak elbette her anlamda çok önemli. Ancak bir o kadar önemli olan başka bir şey ise turizm potansiyelinin o kentin ekonomisine olan yansımaları ve katkılarıdır. Bu yüzden yatırımlarla aynı anda hem turizm potansiyeli korunmalı hem de korunan turizm potansiyeli insana iş, aş olarak dönmelidir. Bu projenin, bütçesinin artırılması Bilim ve Sanayi Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılangörüşmeler çerçevesinde sağlandı. İki bakanlıkla, Adıyaman'ın turizm potansiyelinin kente ekonomik girdi olarak geri dönüşünün sağlanabilmesi için fikir birliğine varılarak projelendirilmesi sağlandı.

Bu bağlamda, İPA projesi çerçevesinde şu anki kütüphanenin yerine odak bina yapılaması için daha önce planlanan çalışmalara hız verildi. Adıyaman şehir merkezine yakın 6 köy, birbirinden farklı ve markalaştırılması planlanan yiyecek, giyecek ve hediyelik eşya üretimi ve satışıyla turizm köylerinedönüştürülecek. Bu köylerin eksik olan alt yapıları giderilecek. Bu köylerde turistik amaçlı üretim ve satış yapılacak. Turizm köyleri Adıyaman merkeze yakın olacak. Adıyaman'a özgü yiyecek, giyecek, takı, hediyelik eşyalar oluşturulacak bunlar markalaştırılacak. Biz Adıyaman'ın turizm potansiyelinin ne denli zengin olduğunu biliyoruz. İnşallah bunu tüm dünya bilecek. İnşallah Adıyaman markalaşacak. Markalaşma süreci ve yapılacak yatırımlarla da kentimiz ekonomik anlamda yeni bir zenginlikkazanacak. Kentimizin turizm potansiyeli Adıyamanlı için istihdam olacak ' dedi.
Kaynak: İHA