Ömer Özkan ve Ekibi 'yılın Sağlık Çalışanları' Ödülünü Aldı

Sağlık Bakanlığı'nın verdiği 14 Mart Tıp Bayramı ödülleri sahiplerini buldu.

Yaptıkları kol, yüz, rahim, kalp ve diğer nakiller ile uzun süre gündemde kalan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ömer Özkan ve nakil ekibine, 'Yılın Sağlık Çalışanları Ödülü' verildi.


Ödül törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eşi Şeyma Akdağ ve küçük kızı Remziye ile katıldı. Törende, 81 ilden gelen sağlık çalışanları ve çok sayıda davetli de hazır bulundu.

Bakan Akdağ ödül törenindeki konuşmasını giydiği beyaz önlük ile yaptı. Akdağ, tüm hekimlerin tıp bayramını kutladı. 2000 'li yıllarla birlikte tıp biliminin de kendi köklerine dönmeye başladığını söyleyen Akdağ, “Tıb bilimi insanlar için. Biz hasta ya da yakınlarına bir hastalık ya da yapılan bazı tetkiklerin sonuçlarını görür gibi baktığımız anda iş farklı bir mecraya sürükleniyor.” dedi. Tıpta hasta merkezli ya da doktor merkezli gibi tanımların yanlış olduğunu söyleyen Akdağ, “Hizmet veren ile hasta veya hasta yakınını aynı düzlemde görmeye başladığımızda; aklımızı, vicdanımızı bu düzleme getirdiğimizde işimiz çok daha kolaylaşacak.” diye konuştu.

Son zamanlarda gerçekleşen başarılı nakil ameliyatlarına dikkat çeken Akdağ, ameliyatları gerçekleştirenlerden, aileleri bağışa ikna edenlere ve 112 ekibine kadar bunun bir ekip işi olduğunu söyledi. Van depreminde can siperane çalışan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Son 10 yılda sağlık alanında önemli adımlar atıldığını belirten Akdağ, sağlık hizmetinden memnuniyet oranının yüzde 39 'lardan yüzde 76 'ya çıktığını hatırlattı. Bu başarıda tüm sağlık çalışanlarının büyük emeği olduğunu vurguladı. Akdağ, salondaki sağlık çalışanlarına, “Allah sizden razı olsun. İyi ki varsınız.” diye seslendi.

Bakan Akdağ, önümüzdeki süreçte asistanların sorunlarına eğileceklerini, illerde sağlık çalışanları ile yüz yüze görüşmeler yapacağını ifade etti. Akdağ, “Sadece derneklerle salon toplantılarında değil, küçük atölye çalışmaları ile sizlerle birlikte olacağız.” dedi.

Sağlık çalışanları ile vatandaşlar arasında sevgi köprüsü kurmaya kararlı olduklarını da söyleyen Akdağ, “Bu kuvvetlendirilmesine ihtiyaç duyduğumuz bir gerçek.” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete de asla taviz vermeyeceklerinin altını çizen Akdağ, “Eskiden sağlık çalışanı şiddetle karşılaştığında kendi hakkını kendisi arıyordu. Yeni kanunla Sağlık Bakanlığı 'nın hukukçusu, avukatı meseleyi takip edecek.” dedi.

ÖMER ÖZKAN VE EKİBİ YILIN SAĞLIK ÇALIŞANI ÖDÜLÜNÜ ALDI

Akdağ 'ın konuşmasının ardından 14 Mart Tıp Bayramı ödülleri sahiplerine verildi.

İllerinde sağlık çalışmalarına yaptıkları katkı, sağlık hizmetindeki fedakarlıkları ve duyarlılıkları ile öne çıkan, 81 ilden seçilen doktorlara 'Yılın Doktoru' ödülü verildi. Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaptıkları karaciğer nakillerindeki başarılarından dolayı Prof. Dr. Seza Yıldırım ve organ nakli ekibine Yılın Sağlık Çalışanları Ödülü verildi. Ödül alan bir başka ekip ise yaptıkları kol, yüz, rahim, kalp ve diğer nakiller ile Türkiye'nin gündeminde olan Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ömer Özkan ve nakil ekibi oldu. Uşak Devlet Hastanesinden Uzm. Dr. Cenk Şahin Güler ve Dr. Zafer Aydın da aileleri organ bağışına ikna ettikleri için ödüle layık görüldüler. Van depremi sırasında yaptıkları çalışmalarla bütün Türkiye'nin takdirini kazanan sağlık çalışanları arasından seçilen 20 personele de Yılın Sağlık Çalışanı ödülü verildi.

Üstün Hizmet Ödülü dalında da 3 bilim adamı öne çıktı: Tıp mesleğine uzun yıllardır hizmet eden Genel Cerrah Hüseyin Talha Demirağ, yaş ve sağlık durumundan ötürü törene katılamadı. Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Güler ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hüsrev Hatemi 'ye Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından 2012 14 Mart Tıp Bayramı 'Üstün Hizmet Ödülü' verildi.

Altın Steteskop Medya Ödülleri de sahiplerine verildi. Film dalında Ömer Faruk Sorak'ın Aşk Tesadüfleri Sever filmi; dizi dalında Akasya Durağı; habercilik dalında Anadolu Ajansı; sağlık programı dalında Sağlıklı Yaşam Programı'nın yapımcı ve sunucusu Hande Aydemir; internet sitesi dalında www.pozitifyasam.org.tr; radyo programı dalında Mansur El Sabah, Alem FM; dergi dalında ise Medimagazin ödüle layık görüldü.


Öte yandan törende Sağlık Bakanlığı 'nın yeni logosunun tanıtımı da yapıldı. Tören, Ferhat Göçer konseri ile sona erdi.