Kuşadası Belediye Başkanı Altungün’den Tıp Bayramı Kutlaması

Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda; sağlık sektöründe vatandaşların her koşulda en iyi hizmeti alması için görev yapan tıp çalışanlarının bayramını kutladı.

Kuşadası Belediye Başkanı Altungün’den Tıp Bayramı Kutlaması
Büyük bir özveri ile insan sağlığına hizmet eden Türk hekimlerinin ve sağlık çalışanlarının gerçekleştirdiği görevin kutsal olduğunu belirten Başkan Altungün, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Sağlık, insanoğlunun vazgeçemeyeceği temel bir haktır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Gece gündüz, her yerde, her koşulda büyük bir özveriyle görev yapan, kendisini 'insana hizmet' ilkesine adamış hekimlerimizin ve tüm sağlık personelinin görev bilinci ve çabası her türlü övgüyü hak etmektedir. Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen ve ilk kez 1919'da işgal altındaki İstanbul'da tıp öğrencileri tarafından kutlanan 14 Mart Tıp Bayramı'nda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' diyerek kendi sağlığını emanet ettiği, onun ilke ve devrimlerini benimsemiş tüm sağlık çalışanlarının bu anlamlı gününü kutlarım” dedi.
Kaynak: İHA