Kanser Hastalarının ‘Şefkat Babası’ Rahmetle Anıldı

Sakarya’da kanser hastalarına yaptığı yardımlar sebebiyle hastaların ‘Şefkat Babası’ seçilen Beyhekim Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Hikmet Kırdar, ölümünün 3. yıldönümünde rahmetle anıldı.

Kanser Hastalarının ‘Şefkat Babası’ Rahmetle Anıldı
Lösemi ve Kanser Hastaları Derneği, yardımsever Hikmet Kırdar 'ı unutmadı. Dernek Başkanı Nihal Akar, dernek üyesi Nezire Gülgül ile birlikte Dr. Hikmet Kırdar 'ın eşi Mukaddes, kızı Melda ve oğlu Opr. Dr. Mehmet Kırdar 'ı Beyhekim Hastanesi 'nde ziyaret etti. Hastane Müdürü Orhan Mermer 'in de hazır olduğu ziyarette Akar, rahmetli Kırdar 'ın kanser hastalarına büyük iyilikleri olduğunu söyledi.

Hikmet Kırdar 'ın, bazı hastaların tedavisini bizzat yaptığını, ücret almadığını ifade eden Akar, “Bir çok kanser hastasına büyük yardımı oldu. Hastanesini kanser hastalarına açtı. Bir çok hastaya medikal malzeme yardımında bulunarak hayatını kolaylaştırdı. Hiçbir zaman hastalarımızı geri çevirmedi. Bu sebeple kanser hastaları onu 'Şefkat Babası ' seçmişlerdi. Aramızdan ansızın ayrıldı. Allah rahmet eylesin ve nur içinde yatırsın. Bütün kanser hastaları ona dua ediyor.” diye konuştu.

Dr. Hikmet Kırdar 'ın eşi Mukaddes Kırdar ise eşinin zor durumda olan insanlara her zaman destek olduğunu belirterek, “Eşimin bu şekilde ölümünden sonra rahmet ve iyilikle anılması bizi çok sevindiriyor. İnşallah ben eşi, oğlum ve kızım da onun yolundan gideceğiz.” dedi.

Akar, Mukaddes Kırdar 'a, Dr. Hikmet Kırdar 'ın bizzat tedavi ettiği ve hiçbir ücret almadığı bir kanser hastasıyla olan fotoğrafının yer aldığı plaket takdim etti. Mukaddes Kırdar, plaketi çok anlamlı bulduğunu belirterek gözyaşlarını tutamadı.