Hanefi Bostan'dan 'Kürtçe'nin Seçmeli Ders Olması' Girişimine İlişkin Açıklama

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı M.Hanefi Bostan, "Ana dilde eğitim gibi çok tehlikeli bir talep varken, Kürtçe'nin seçmeli ders olarak getirilmesi bu ülkenin çocuklarına, geleceğine ihanet değil de nedir" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı M. Hanefi Bostan, 'Kamuoyu günlerdir 4+4+4 sistemini tartışmaktadır. İktidarın oldubittiye getirmeye çalıştığı ve tam bir dayatma ile halkın karşısına sunduğu bu sistem birçok yönden kusurludur ve baştan ölü doğmuştur. Birçok eğitimci, sivil toplum örgütü bu sistemin yanlışlıkları ile ilgili bas bas bağırırken, tüm bu eleştirileri kulak arkası yapanların vicdanları rahat edecek midir? Doğrusu merak ediyoruz. Bu sistem ileilgili tartışmalar sürerken, hükümet kanadından yeni bir hamle geldi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Kürtçe'nin seçmeli ders olmasına yeşil ışık yakmış ve böylece yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemiştir. Bakınız Ömer Dinçer ne demiş: -Türkiye'yi böyle demokratikleştiriyorsanız ve sisteminizi esnek hale getiriyorsanız Kürtçenin seçimlik ders olmasının ne mahsuru var?- Ben kendi fikrimi söylüyorum. Ama bunlar bir bütünlük içinde değerlendirilir. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, hükümetin politikalarınıgöz önüne alır, anayasa ve diğer kanunlara bakar ve bütünü içerisinde en uygun kararı verir. Endişe etmeyin ' ifadelerini kullandı

Bakan Dinçer'in sözlerinden endişe duyduklarını ifade eden Bostan, 'Türk Eğitim-Sen olarak Ömer Dinçer'in 'endişe etmeyin' sözlerinden ciddi endişe duyuyoruz. Sürekli eğitimle ilgili polemik yaratan uygulamalara imza atan Sayın Bakan, Kürtçe'nin seçimlik ders olmasının mahzurlarını anlaşılan henüz bilmiyor. Türk Eğitim-Sen olarak kendisini bu konuda aydınlatmayı görev biliyoruz. Bilindiği gibi Türkiye son yıllarda çok şey gördü. Bu ülke Habur Sınır Kapısından elini kolunu sallaya sallaya, alkışlar vetezahüratlar eşliğinde giren teröristleri de gördü, açılım adı altında verilen tavizleri de* ' dedi.


Kaynak: İHA