Dünyanın En Büyük Turizm Fuarında Bergama'da Tanıtıldı

Dünyanın en büyük turizm fuarı olan ve bu yıl 46.'sı düzenlenen ITB Uluslararası Turizm Fuarı, sona erdi.

Dünyanın En Büyük Turizm Fuarında Bergama'da Tanıtıldı
Almanya 'nın başşehri Berlin'deki fuarda, İzmir'in Bergama ve Dikili ilçeleri de tarih, kültür ve doğa güzellikleriyle yerini aldı. Messe bölgesindeki 160 bin metrekarelik alanda ve 26 salonda düzenlenen fuara Türkiye'den giden 127 katılımcı, toplam 3 bin 79 metrekarede tanıtım yaptı. Dünya genelinde 187 ülkeden 10 bin 644 firmanın yer aldığı ITB Berlin Turizm Fuarı, küresel turizm trendinin belirlendiği yer olarak biliniyor.

Bergama Ticaret Odası standında, antik Akropol, Asklepion ve Zeus tapınaklarını fotoğraflarının bulunduğu çeşitli materyaller dağıtıldı. Ayrıca Bergama 'nın tanıtıldığı 4 bin adet Almanca ve İngilizce broşürle zeytinyağı sabunlarına yoğun talep oldu.

Fuar hakkında açıklama yapan Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman, “Amacımız, memleketimizi en iyi şekilde tanıtabilmek. Bölgemizde çok güzel değerler barındırıyoruz, bunları en iyi şekilde dışarıda duyurabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.” dedi. Kahraman, turizm sektöründeki üyelerinin de tanıtıldığını belirterek, Bergama 'nın bilinirliğini ve turist sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.