Alman İşadamlarından Nazilli’ye Yatırım Müjdesi

Sinerji Köln İşadamları Derneği üyesi 10 Türk İşadamı Nazilli Aktif Sanayici İş Adamları Derneği’nin (NASİAD) davetlisi olarak Nazilli’ye geldi.

Alman İşadamlarından Nazilli’ye Yatırım Müjdesi
Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterileri ile karşılanan işadamları, karşılamayı büyük beğeni ile izledi. Sinerji Köln İşadamları Derneği üyesi 10 Türk İşadamı NASİAD 'ın davetlisi olarak 3 gün Nazilli 'de gezme imkânı bulan SYNKO Derneği işadamları aynı zamanda Nazilli ve çevresinde iş ve yatırım alanlarını inceledi.

İşadamlarından Mustafa Ayırtır yaptığı açıklamada; “Nazilli 'de yapılacak yatırımların çalışmaları için Nazilli 'ye geldik. Nazilli 'deki yatırımlarımıza hayata geçirebileceğimiz iş alanındaki yatırımlarımız için incelemelerde bulunduk. Biz kestane şekerinin sadece Bursa 'da olduğunu biliyorduk ama Nazilli 'nin köylerindeki kestane ağaçlarımızın çokluğunu ve Aksu köyünde kestane şekerinin yapıldığını gördük. Nazilli ovası ve doğa zenginliği yönünden zeytini, zeytinyağı, kestanesi, pamuğu, cevizi ile zengin bir yerimiz. Bölgeyi analiz ettik. Sağlıklı düşünmemiz lazım. Yatırımlarımız seracılık ve enerji üzerine olabilir. Her birimiz ferdi olarak yatırım yapmayı düşünüyoruz. Ama Nazilli 'de bulunan işadamlarımızla da ortak olabiliriz” ifadelerini kullandı.

NASİAD 'ın davetlisi olarak gelen SYNKO yöneticilerinden Mustafa Ayırtır, Reşit Soydan, Muzaffer Boz, Mehmet İlhan, Faruk Bulut, Seyfettin Kuzu, Ahmet Özarıcı, Mustafa Özkan, Hüseyin Eryiğitli ve Metin Tabav, ilk olarak Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık 'ı makamında ziyaret etti. Nazilli 'ye gelmelerinden ve ziyaretlerinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Alıcık, Nazilli ve belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Alıcık, 'Dağlarından Yağ Ovalarından Bal Akan Nazilli ' diyerek Yurt dışındaki tüm işadamlarına Nazilli 'de yatırım yapmaları yönünde çalışmalarını istedi. Ziyaretin ardından işadamlarına Nazilli 'yi tanıtan CD, incir, kestane şekeri ve Nazilli Belediye Spor forması hediye eden Alıcık, birlikte ziyaretin anısına resim çekildiler.

NAZİLLİ İŞ ADAMLARIYLA ORTAKLIK DÜŞÜNÜYORLAR
3 Gün boyunca NASİAD ile birlikte NASİAD üyesi İşletme ve İşadamlarını ziyaret eden Alman işadamları, Mondial, Beyza Tekstil, Eraslan İncir, Fatih tekstil ile Nazilli'deki iş ve yatırım imkanların incelediler. NASİAD 'ı ziyaret eden İşadamlarına, dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirilmede bulunulurken, Alman işadamlarından Mustafa Ayırtır; “Türkiye Avrupa ve Dünyanın Parlayan yıldızı. Hepimiz Ferdi olarak yatırım yapmayı düşünüyoruz, Nazilliyi de bu bakış açısı ile inceledik ve Nazilli İşadamları ile iş ortaklığı yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
Kaynak: İHA