Türköne: Ak Parti 28 Şubat'ın Rövanşını Alıyor

Haber Türk ekranlarında yayınlanan Bir Gün programına canlı yayın konuğu olan Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, 4+4+4 sistemini değerlendirken, Ak Parti'ye ve CHP'ye ciddi eleştirilerde bulundu.

Türköne: Ak Parti 28 Şubat'ın Rövanşını Alıyor
Türkiye'de mesleki eğitim alanında büyük bir boşluk olduğunun altını çizen Türköne 'Eğitim sistemi mesleki alanlarda cevap vermiyor. Bunu çözmek için 4+4+4 formülü, doğru bir formül. Bunu eğitimcilerle ve uzmanlarıyla karşılaştırarak göstermek mümkün. İkincisi siyasi bir mesele. İtiraz teknik olarak gerekli olan bu düzenlemeden imam hatip liselerinin bu işten karlı çıkacağı noktasında yapılıyor. Aslında Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla değil, parti grubu aracılığıyla böyle bir tasarıyı gündeme getirmesi ve bunu tamda 28 Şubat'a getirmesi siyasi bir hamle. Kendi seçmenine mesaj veriyor. 28 Şubat'ın rövanşını alıyor. 'dedi.

CHP'ye de sert eleştirilerde bulunan Türköne 'Devlet bu konuda tekel oluşturduğu halde bu talebi karşılamıyor ve AK Parti bu talebin karşılanması için doğrudan doğruya bir hamleye başvurdu. 'diye konuştu.

4+4+4 meselesinin bir din meselesi olduğunun altını çizen Türköne, CHP'nin yürüttüğü çalışma ve tepkilerle geride kaldığını ifade ederek, CHP'nin normalleştirmeye giderek din ile arasındaki sorunları ve yanlış anlaşılmaları gidermesi gerektiğini belirtti.

BEYAZ GAZETE