Tübitak Van Bölgesi Proje Yarışması Başladı

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması, Batman Üniversitesi’nde başladı.

Bölge sergisinde sergilenmeye değer 70 proje yer alıyor. 3 gün açık kalacak olan sergide yarışmaya katılan okullar projelerini tanıtacak.

Bu yıl 43'üncüsü düzenlenen 'TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması' etkinliğine Batman Üniversitesi ev sahipliği yapıyor. Yarışma; Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkâri, Siirt, Şırnak, Muş ve Van bölge illerini kapsıyor.

Açılış kurdelesini kesen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yarışmacılara başarılar diledi. Açılış sonrası Rektör Prof. Dr. Uluçam, Vali yardımcısı Tekeli ve il yöneticileri standları gezerek öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldı.

70 standın açıldığı şenlikte okullar projeleriyle yarışacak. Öğrenciler hazırladıkları projeleri jüri üyelerine anlatarak yarışmanın neticelenmesini bekleyecek.

Birbirinden farklı ve ilginç olan onlarca projenin sergilendiği sergide doğal afetlerden korunmaya yönelik projelerin sayısındaki artış göze çarptı.


Açılışın ardından sergiyi gezen ve yarışmaya katılan öğrencileri tebrik eden konuklar yarışmaya katılan öğrencilerde gördükleri özgüvenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Konuklar “Bu tür projeler çok önemlidir. Öğrencileri araştırmaya sevk etmeye itiyor. Bu yüzden bu çalışmaları çok önemsiyorum.” dedi.


TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması, 16 Mart 2012 Cuma günü saat 10.30'da Batman Üniversitesi konferans salonundaki ödül töreni ile son bulacak.