Tahliye Edilen Oda Tv Sanıkları Cezaevinden Ayrıldı

Oda Tv davasında tutuklu bulunan Gazeteci Ahmet Şık ile Nedim Şener tutuklu bulunduğu cezaevinden ayrıldı.

Tahliye Edilen Oda Tv Sanıkları Cezaevinden Ayrıldı
Şık ve Şener 'i cezaevinde arkadaşları ve sevenleri karşıladı.

Ahmet Şık cezaevi çıkışında, yaklaşık 100 gazetecinin, 600 civarında üniversite öğrencisinin cezaevinde tutuklu durumda bulunduğunu söyledi. Mücadeleye devam edeceğini ifade eden Şık, “Bu komployu yürüten polisler, savcı ve hakimler cezaevine girecek. Burada ben ant içiyorum. Onlar buraya girdiğinde bu ülkeye adalet gelecek.” dedi.

Nedim Şener de gazeteci arkadaşları ve eşi tarafından karşılandı. Şener cezaevinden ayrılırken şöyle konuştu: ”Hrant Dink cinayeti ile ilgili yaptığım araştırmalarımın bedelini ödetmeye çalıştılar. Sadece bu amaçla gazetecilere yapılmış bir saldırıydı. Savunmamı da bunun üzerine kurmuştum. Benim ne Oda Tv 'dekiler ne de diğer arkadaşlarla bir bağlantı ya da örgütsel bir ilişkim yok. Beni biliyorsunuz. Biz muhabiriz. Ne kazandığımı biliyorsunuz. Adalet bu komployu ortaya çıkaracak. Cezaevine girerken 'Hrant için adalet için ' demiştim. Hrant Dink için adalet sağlanmadığı sürece bu ülkede ne özgürlükten ne de güvenden bahsedebiliriz. Hrant Dink 'in duaya bizim de adalete ihtiyacımız var.”
Şener en çok çocuğuyla gezmeyi özlediğini belirtti.

Tahliye edilen Ahmet Şık ve Nedim Şener, cezaevinden ayrılmasını çok sayıda basın mensubu takip etti. Şık ve Şener 'in çıkışı esnasında ellerinde Halk Evleri ve ÖDP bayrakları bulunan yaklaşık 10 kişilik grup hükümet aleyhine slogan attı.