Mehmet Akif Ersoy Şiirleri İle Anıldı

Gaziantep'te 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı, öğrencilerin oratoryo gösterileri ve şiir dinletileri ile gerçekleştirildi.

Mehmet Akif Ersoy Şiirleri İle Anıldı
Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Gaziantep Ticaret Odası'nda düzenlenen programa Gaziantep Valisi Erdal Ata, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Oğuzeli Kaymakamı Mehmet Akif Celep, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan ve çok sayıda öğrenci ile öğretmen katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ilebaşlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Dumrul yaptı.

Konuşmanın ardından bir öğrenci, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını canlandırdı. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatılmasının ardından öğrenciler 'Çanakkale Şehitlerine ' şiirini okudular. İstiklal Marşı'nın nasıl kabul edilişini görsel sunum eşliğinde anlatan öğrenciler, sundukları oratoryo ile davetlilere unutulmaz anlar yaşattılar. Öğrenciler, programın sonunda korohalinde Azim ve Ümit Marşı'nı okudular.
Kaynak: İHA