'İstiklal Marşı Türkiye'nin Dünyadaki Varlığını İfade Ediyor'

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alper Akınoğlu, İstiklal Marşının Türkiye'nin dünyadaki varlığını ifade ettiğini söyledi.

İstiklal Marşının kabulünün 91. yıl dönümü ve “Vatan Şairimiz” Mehmet Akif Ersoy 'u anma töreni, 12 Mart 2012 tarihinde, Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisinde gerçekleştirildi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, öğretim üyeleri ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği tören, öğrenci konseyi başkanı Ahmet Serdar Tat 'ın, Çukurova Üniversitesi öğrencileri adına konuşması ve Üniversitemiz Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü öğrencisi Arif Cem Çetin 'in “İstiklal Marşımızı” okumasıyla başladı.

Daha sonra Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. İstiklal Marşı 'nın, Kurtuluş Savaşı destanından sonra modern bir ülke olarak ortaya çıkan Türkiye Cumhuriyetinin dünyadaki varlığını en iyi şekilde ifade eden şiir olduğunu belirten Akınoğlu, bu duyguları dizelere döken Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy ve tüm şehitleri saygıyla andıklarını ifade etti.

Tören, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş 'in “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu sunumunun ardından sona erdi.