Edremit’te İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 91. Yıldönümü Programı

‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 91.Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’un Anma Günü’ sebebiyle Balıkesir’in Edremit ilçesinde program düzenlendi.

Edremit’te İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 91. Yıldönümü Programı
İlçenin Abidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesi 'nin ev sahipliği yaptığı program sabah saatlerinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başladı. Kaymakam Osman Tunç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, Belediye Başkan Vekili Muharrem Terzioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, bazı daire müdürleri, okul müdürleri ve öğrencilerin katıldığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Hakan Kiraz yaptı

Daha sonra, Mehmet Akif Ersoy 'u anlatan sinevizyon gösterimi sunuldu. Öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy 'u anlatan kendi yazdıkları şiirleri okurken, davetliler duygulu anlar yaşadı. Mehmet Akif Ersoy 'un anılarının da anlatıldığı programda sunulan oratoryo da büyük alkış aldı. Programın sonunda ise, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 'nün daha önce düzenlediği 'Mehmet Akif Ersoy 'un Hayatını ve Safahatı Anma Yarışması 'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilere ödüllerini takdim eden Kaymakam Tunç, Garnizon Komutanı Günbatar ve Belediye Başkan Vekili Terzioğlu, öğrencilere başarılarının devamını dileyerek, programın hazırlanmasında emeği geçenler ile öğrencilere teşekkür etti.

'İstiklal Marşı 'nın Kabulünün 91. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy 'u Anma Günü ' programı, okulun kantininde davetlilere verilen ikramın ardından son buldu.
Kaynak: İHA