Forum Kapadokya'da 'kadınlar Günü' Etkinliği

Eğlenceli etkinlikleri ve atölye çalışmalarıyla kadınların büyük beğenisini toplayan Forum Kapadokya Kadınlar Kulübü, düzenli olarak sürdürdüğü çalışmalarını Kadınlar Günü'ne özel "Ebru Yapım Atölyesi" ile devam ettirdi.

Forum Kapadokya'da 'kadınlar Günü' Etkinliği
Ebru Yapım Atölyesi, kadın ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.Vitray yapımı atölyesi, örgü atölyesi, seramik atölyesi, mum yapımı ve ahşap boyama etkinliği ile ziyaretçilerine keyif dolu, unutulmaz anlar yaşatan Forum Kapadokya, Kadınlar Günü'ne özel organize ettiği 'Ebru Yapım Atölyesi ' ile kadınlara Ebru sanatının geleneksel teknik ve uygulamalarını öğretti.

Atölyede Ebru sanatının emek ve sabır gerektiren bir uğraş olduğu, üzerinde çalışılan sıvının yoğunluğu, ne kadar kullanılmış olduğu, boyaların ne şekilde hazırlandığı, içlerindeki öd-su miktarı, çalışma mekânının sıcaklığı, nemi ile ilgili bilgiler verildi. Atölyeye katılan kadınların Ebru sanatına dair tüm detayları öğrenmeleri sağlandı.Ayrıca katılımcılara daha önce yapılmış olan çalışmalar ve örnekler de gösterildi. Atölye misafirlerinin rahat etmeleri için atölye boyunca her türlü olanak sağlandı. Misarifler çocukları ile beraber renkli anlar yaşadı. Yapılan Ebru sanatı çalışmaları katılımcılara hatıra olarak hediye edildi.Forum Kapadokya Kadınlar Kulübü'ne üye olmak isteyen katılımcıların, Forum Kapadokya'daki İnfo'ya uğrayıp üyelik formunu doldurmaları yeterli oluyor. Forum Kapadokya'daki Ebru Yapım Atölyesi'ne, tüm Forum Kapadokya Kadınlar Kulübü üyeleri ücretsiz olarak katılarak keyifli anlar yaşandı.
Kaynak: İHA