Bolu'da Defile Gösterisi Kadınları Büyüledi

Bolu İl Kültür Turizm Müdürlüğünde kadınlara özel düzenlenen defile ve konser herkesi büyüledi.

Bolu'da Defile Gösterisi Kadınları Büyüledi
Bolu Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çeşitli programlar düzenledi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen gecede halk oyunları gösterisi, modern halk dansları, defilenin yanı sıra konserler verildi.

Bayanların yoğun ilgi gösterdiği gece Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu'nun konuşmasıyla başladı. Ülkemizdeki nüfusun yarısına yakınının kadınlardan oluştuğunu vurgulayan Davarcıoğlu, 'Kadınlarımız bugün üniversitelerden tutun da sivil toplum örgütlerine, iş dünyasından sağlık kuruluşlarına, yargıdan bürokrasiye kadar hayatın birçok alanında giderek daha fazla rol üstlenip söz sahibi olmaya başlamışlardır. Bu durum ülkemiz ve ilimiz açısından onur ve memnuniyet vericidir. Ancak ne yazıkki kadın halen daha siyasette etkin konuma gelememiştir. Bolu'ya baktığımızda 15 yaş üzeri kadınlarımızın toplam nüfusumuzun yüzde 40'ını temsil etmekte olduğunu görüyoruz. Ancak bu oranın yüzde 7'sini kadınlarımız oluşturuyor. Bunun için öncelikle eğitimli kadın ve eğitimli aile sloganını benimsemek, birlik ve beraberlik içerisinde kadınlarımızı eğitimli bireyler haline getirerek topluma ve ülkemize kazandırmalıyız ' dedi.

Konuşmanın ardından Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi tarafından hazırlanan 'Geçmişten Günümüze Kadın' konulu defile sergilendi. Profesyonel mankenlere taş çıkartan öğrenciler izleyenleri adeta büyüledi. Osmanlı dönemine ait kıyafetlerin ağırlıklı olduğu defileyi bayanlar büyük bir dikkatle izledi. Yarım saat süren defile sonunda, öğrenciler salondan büyük alkış aldı. Defilenin ardından yurt içi ve yurt dışında Bolu'yu başarı ile temsil eden Armelit Halk Dansları tarafından Bolu yöresi oyunları sergilendi.

Armelit Halk Dansları Topluluğunun ardından oyucularının tamamı belediye personelinden oluşan Belediye Halk Dansları Topluluğu sahne aldı. Gecede en son 'Anadolu Ateşi' isimli grup konser verdi.
Kaynak: İHA