Bayburt'ta Sağlık Gönüllüleri, Lokman-der Çatısı Altında Toplandı

Bayburt Lokman Hekim Sağlık Gönüllüleri Derneği (LOKMAN-DER), törenle hizmete başladı.

Derneğin açılış törenine Bayburt Valisi Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Zülkarni Özbek, Ticaret Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, doktorlar, sağlık personeli ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Dernek Başkanı Dr. Atilla Atasoy, amaçlarının daha sağlıklı bir toplumda yaşamak ve toplumda sağlık bilinci oluşturmak olduğunu söyledi. Bu amaca ulaşmak için iki ana faaliyet alanı belirlediklerini vurgulayan Atasoy, 'Bunlardan ilki toplumun bütününe yönelik faaliyetler, ikincisi ise sağlık çalışanlarına yönelik faaliyetler. Topluma yönelik faaliyetlerde önlenebilir her türlü sağlık problemine karşı toplumumuzu bilinçlendirmek, bu kapsamda eğitici seminerler, konferanslar, paneller düzenlemek; önlemekte yetersiz kalınan ve toplumda var olduğunu düşündüğümüz sağlık sorunlarında ise yapacağımız sağlık taramaları ile bu sorunun kişilere en az zararı verecek şekilde erken teşhisine katkıda bulunmak amacındayız. Böylece toplumun sağlıklılık halinin sürekliliğini sağlamak amacını güdüyoruz. ' dedi.

Derneğin ikinci faaliyet ayağını ise sağlık çalışanlarına yönelik etkinliklerin oluşturacağını vurgulayan Atasoy, 'Biz sağlıklı bir toplumun oluşmasında sağlık çalışanlarının rolünün çok büyük olduğunun farkındayız. Ancak sağlık çalışanlarının topluma verecekleri hizmetin kalitesinin de onların mesleki huzurlarının temini ile artacağını bilmekteyiz. Bu bağlamda sağlık çalışanlarımızın yaşadığı sorunları gündeme taşımak ve sorunlara çözüm yolları araştırmak adına da faaliyetler planlamaktayız. Sağlık çalışanı olalım veya olmayalım hepimiz bu toplumun bir parçasıyız ve tüm çabamız daha sağlıklı bir toplumda yaşamak içindir. ' ifadelerini kullandı.

Vali Hasan İpek ise sivil topluk kuruluşlarının 2 binli yıllara kadar düşman kuruluşlar olarak akla geldiğini söyleyerek, “Sivil toplumumuz bu tarihten sonra dünya standartlarında olmaya başladı. Bu, devlet ile birlikte vatandaşın daha iyiye gitmesini ve gerekirse devlete de öneriler getirerek, gerekirse karşı da çıkarak, yıkıcı bir şekilde değil de yapıcı bir şekilde, önerileri ortaya gelecek bir şekilde sivil toplum anlayışımız ülkemizde değişti. Bu anlayışın bir örneği olarak da Bayburt 'ta yaşayan Bayburtlu veya Bayburt 'ta çalışan doktorlarımızın halkımıza üstelik ücretsiz olarak hizmet etmek hem sağlık alanında yardım etmek hem de Bayburt 'ta ki sağlık hizmetlerin gelişmesi alanında öneriler getirmek, konferanslar düzenlemek, vatandaşlar ile doktorları daha yakınlaştırmayı sağlamak, doktorların sevimli yüzünü sağlamak adına çalışmaya girişmişler. Bu arkadaşları yürekten kutluyorum.” diye konuştu.