Sivas Kayseri ve Sivas Malatya Karayolu Ulaşıma Kapalı

Sivas'ta dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi, ulaşımı aksatıyor

Sivas Kayseri ve Sivas Malatya Karayolu Ulaşıma Kapalı
Kenti Kayseri ve Malatya'ya bağlayan karayolları ulaşıma kapanırken, diğer illerle bağlantıyı sağlayan yollarda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Sivas-Kayseri karayolu, Koyuncu mevkisinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ''tedbir'' amacıyla ulaşıma kapatıldı.

Şarkışla ilçesinde uygulama yapan trafik polisleri, Sivas yönüne giden sürücüleri durdurarak, Koyuncu mevkisine geçişe izin vermiyor. Şarkışla'da uzun araç kuyrukları oluştu. Bölgede, yolcu otobüsleri, tırlar, kamyonlar ve çok sayıda otomobil yolun açılmasını bekliyor. Polis ekipleri yaptıkları anonslarla yoldaki araçları tesislere ve akaryakıt istasyonlarına yönlendiriyor. Sürücüler ve vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren yolun açılmasını beklediklerini ifade etti. Sivas-Kayseri karayolunun Beştepeler mevkisinde de ağır tonajlı araçların kayması ve makaslama yapması nedeniyle ulaşımın bir süre aksadığı bildirildi. Bu arada, Kangal-Alacahan-Hekimhan arasında etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle gece saatlerinden itibaren ulaşıma kapanan Sivas-Malatya karayolunun açılması için Karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Tipi nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü Kangal-Alacahan-Hekimhan bölümünde ekiplerin çalışmalarını güçlükle yürüttüğü belirtildi. Kangal ve Hekimhan'da da çok sayıda sürücü, yolun açılmasını bekliyor. Öte yandan, Çamlıbel mevkisinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle gece saatlerinde ulaşıma kapanan Sivas-Tokat karayolunun saat 09.30 itibariyle açıldığı bildirildi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas-Erzincan, Sivas-Ankara, Sivas-Zara-Suşehri yolları ile ilçeler arası bağlantıyı sağlayan birçok güzergahta ulaşım güçlükle sağlanıyor. Çok sayıda aracın yolda kaldığı, bu araçları kurtarmak için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.
Kaynak: AA