Bankanın Para Çuvalının Çalınması Güvenlik Kameralarına Yansıdı

İzmir'in Çankaya semtinde 14 Şubat 2012'de bir bankaya getirilen para dolu çuvallardan birinin kapkaç yöntemiyle çalınması, güvenlik kameralarına yansıdı.

Görüntülerde kapkaççılardan birinin, içinde 150 bin lira bulunan çuvalı güvenlik görevlisi H.A.'nın elinden alarak kaçmaya başlaması görülüyor. İki zanlının yaya olarak bir süre kaçtığı, daha sonra ise motosiklete binerek bölgeden uzaklaştığı da görüntü kayıtlarında mevcut.

Olay, saat 16.00 sıralarında Şehit Fethibey Caddesi'ndeki bulunan bir bankanın merkez şubesinin önünde meydana geldi. Bankaya ait 34 ZT 0268 plakalı zırhlı para nakil aracı, Karşıyaka ve Bayraklı şubelerinden yüklü miktarda para alarak merkez şubeye getirdi. Şube önüne yanaşan zırhlı araçtaki görevliler, para dolu çuvalları şubeye taşımaya başladı. Bu sırada araca doğru yaklaşan siyah deri montlu, kafasında siyah bere ve kapşon bulunan bir kişi, güvenlik görevlisi H.A.'nın elinde bulunan beyaz renkli iki çuvaldan birisini kaparak kaçmaya başladı. Ana caddeye kadar yaklaşık 20 metre koşan zanlı, güvenlik görevlilerinin kovalamasına rağmen kendisini bekleyen suç ortağıyla birlikte bir süre yaya olarak kaçtı. İki zanlı, daha sonra motosiklete binerek hızla bölgeden uzaklaştı. Bütün bunlar, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Olayı soruşturan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, A.K. ve A.B. adlı iki şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen iki kişi de serbest bırakıldı.