Putin Yanlıları 200 Bin Kişi İle 23 Şubat’ta Meydana İnecek

Rusya’da 4 Mart’ta yapılacak devlet başkanlığı seçimleri öncesi Başbakan Vladimir Putin’in adaylığını destekleyen 200 bin kişi Kremlin duvarlarının dibindeki Manej’de miting yapacak.

Putin Yanlıları 200 Bin Kişi İle 23 Şubat’ta Meydana İnecek
Modern Rusya ' nın en büyük mitinginde Tverskaya Caddesi ' nden yürüyüşe geçecek kalabalık, Kremlin ' in yanı başında toplanacak.

Putin ' in devlet başkanlığı seçim kampanyası başkan yardımcısı Aleksey Anisimov basına yaptığı değerlendirmede, mitinge muhalefet ve sivil toplum temsilcilerinin katılımı ile oluşturulan “Halk Cephesi”nin de destek vereceğini söyledi.
4 Aralık ' ta yapılan parlamento seçimlerinde iktidar partisi Birleşik Rusya ' nın hile yaptığı gerekçesi ile muhalif gruplar sokağa çıkmış ve on binlerin katıldığı toplam üç ayrı gösteri düzenlemişti. 4 Şubat ' ta yapılan son gösteride ise muhalefet Bolşoyo Yakimenko Caddesi ' nden yürüyerek Bolotnaya Meydanı ' na ulaşmış ve Putin ' in görevi bırakmasını istemişti. Putin yanlıları ise aynı gün Zafer Parkı ' nda 100 bin kişi ile karşı miting yapmıştı.
Polis Putin yanlısı gösteriye 140 bin kişinin, karşıt gösteriye de 36 bin kişinin katıldığını açıklarken, muhalefet Bolotnaya Meydanı ' nda 120 bin kişi topladıklarını iddia etmişti. Moskovski Novosti gazetesi ise bilimsel yöntemlerle yapılan değerlendirmeye göre Putin yanlılarının 80 bin, karşıtlarının da 62 bin kişi ile meydanda toplandığını açıkladı.

Putin yanlı gösteriye devlet şirketlerinin çalışanlarını zorla götürdükleri, katılımcıların para aldıkları gibi bir kısım spekülasyonlar ise Rus basınında yer almaya devam ediyor.

MUHALİF GRUPLAR DA 26 ŞUBAT ' TA SON GÖSTERİ İÇİN HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR.

Son anketlere göre yüzde 52 ' nin üzerinde oy alan Putin ' in ilk turda devlet başkanı olarak seçilmesine kesin gözü ile bakılıyor. VTSIOM ' un anketine göre seçmenin yüzde 11 ' i Komünist Parti adayı Genadi Zyuganov ' u ve yüzde 8 ' i de aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti adayı Vladimir Jirinovski ' yi destekliyor. Parlamentoda bulunan Adaletli Rusya partisi adayı Sergey Mironov ve bağımsız aday Rus milyarder Mihail Prohorov ' un ise yüzde 4 ' er oy alması bekleniyor.