MGC Yönetimi Başkan Yıldırım’ı Ziyaret Etti

Mersin merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, her şeyi görebilme ve duyabilme olanaklarına sahip olmadıklarını belirterek, “Basınımız bizim gözümüz, kulağımızdır.

MGC Yönetimi Başkan Yıldırım’ı Ziyaret Etti
Medya bizim eksikliklerimizi iyi niyetle yazar, çizer, görsel hale getirirse bundan payımıza düşeni alıp, gerekeni yapmaya hazırız” dedi.Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, cemiyetin kurulduğu günden bu yana geçirdiği süreci anlatan MGC Başkanı Ünal, “80 ' li yıllardan sonra kentimizin yoğun göç aldığı süreçte MGC de o çarpık yapılaşmanın içinde yer almış; ikiye, üçe, dörde bölünerek parçalanmışız. Yine bu süreçte Mersin betona gömülmüş, Mezitli betona gömülmüş, Karaduvar, Kazanlı ' daki tarım alanları petrol alanlarına dönmüş, biz buna seyirci olmuşuz. Kentin değişim süresince medya yeterince kentten yana yer alamamış, bunun için biz kendimizi suçlu tutuyoruz. Ancak son yıllarda arkadaşlarımızın çabası ile tek meslek örgütü oluşturma çabamız netice verdi ve MGC tek meslek örgütü olarak seçime katıldı ' dedi.

Genel kurulda aldıkları güvenoyunu çok önemsediklerini dile getiren Başkan Ünal, ' Seçimlerde arkadaşlarımız bizlere güvenoyu verdi ve bizler de seçimlerden sonra kentin protokolünü, kentimiz adına beklentilerimizi dile getirmek anlamında bu ziyareti gerçekleştirdik” dedi.Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım ise “Basınımız bizim gözümüz, kulağımızdır. Bize doğru bilgiyi aktaracak, halkı aydınlatacak organ sizlersiniz. Yazılı ve görsel medyada doğruların ifade edilmesiyle bize yön gösterici görevinizde olacak sizlersiniz. Biz her şeyi görebilme, her şeyi duyabilme olanaklarına sahip değiliz, medya bizim eksikliklerimizi iyi niyetle yazar, çizer, görsel hale getirirse bundan payımıza düşeni alıp, gerekeni yapmaya hazırız ' diye konuştu.

Mersin basınının dayanışmasının çok önemli olduğunu kaydeden Yıldırım, ' Aranızdaki arkadaşlarımız ve diğer basın temsilcisi arkadaşlarımızla yıllardır hiçbir sorunumuz olmamıştır. Karşılıklı sevgi ve dayanışma kentimiz için son derece önemlidir. Başka Mersin, başka Mezitli yok; bu nedenle bu süreçte elbirliği içinde olmak kentimiz ve kendimiz için çok faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.2013 yılını Mersin için bir milat olarak kabul ettiklerinin altını çizen Yıldırım, şöyle devam etti: “Akdeniz Oyunları ' nın yapılabileceği uygun alanlar bulunmadığından kalıcı nitelikte tesislerden ilçemize yapılanlar olamayacak. Plaj voleybolunun Soli sahillerinde yapılacağını tahmin ediyorum. Alan ilgililerce gezilip görülmüş, bu alanın uygun olduğu söylendi. Biz Mersin, Mezitli diye bir ayrım düşünmüyoruz; sonuçta bu kente yapılan her yatırım bizim için artı bir değerdir. Mersin ' imiz için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız.”
Kaynak: İHA