Ceyhan'da 40 Yıldır Çivi Çakılmayan Okula Botaş Sahip Çıktı

Adana'nın Ceyhan ilçesinin Küçükkırım Mahallesi'nde yaklaşık 40 yıldır bir çivi dahi çakılmayan Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nu, Botaş İnternational Limited (BİL) 100 bin TL harcayarak yeniledi.

Ceyhan'da 40 Yıldır Çivi Çakılmayan Okula Botaş Sahip Çıktı
  BİL, aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet Mahallesi`nde bulunan 23 Nisan İlköğretim Okulu`na 60 bin TL, Yarsuat Mahallesi`nde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu`na da 100 bin TL bakım ve onarım için harcama yaptı.

Botaş tarafından onarımı tamamlanan Cengiz Topel İlköğretim Okulu düzenlenen törenle açıldı. Tören, Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş ve BİL Genel Müdürü İbrahim Palaz 'ın Cengiz Topel İlköğretim Okulu`na gelişleri ile başladı. Törende, Kaymakamlık Mehter Takımı mini bir konser verdi. Konserin ardından okulun folklor ekibi bir gösteri yaptı. Havanın yağışlı olmasından dolayı tören okul salonunda devam etti.

Burada bir konuşma yapan Botaş İnternational Limited Genel Müdürü İbrahim Palaz, BTC boru hattının Türkiye sınırları içerisinde bulunan bin 76 km`lik güzergahında sosyal sorumluluk projeleri adı altında birçok projeye destek verdiğini belirtti. Palaz, BİL 'in kalbinin attığı yer olan Ceyhan 'da hizmet vermenin ayrı bir mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ceyhan 'ın gelişmesi ve güzelleşmesi için yardımların devam edeceğini anlatan Palaz, 'Ceyhan, Türkiye için önemli bir enerji koridoru. Eğitim konusu ise en önemli yatırımdır. Hem Adana hem Türkiye için hem de bölge için önemlidir. Biz bu yardımları devam ettireceğiz. Bu bizim sosyal sorumluluğumuz içerisindedir. Boru hattımız ülke sınırları içerisinden geçmekte olan bin 76 km 'lik bölümü 33 köyden geçmektedir. Bu köylerde de birçok projeye destek verdik. Bugün de burada bir sosyal sorumluluk alanımız içerisinde olan eğitim hizmetine imza attık. Bize bu güzel fırsatı verdiğiniz için başta Kaymakamımız Gürbüz Karakuş 'a, Milli Eğitim Müdürümüze ve değerli öğretmenlere çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, bilgi ve teknoloji çağında yaşadıklarını belirterek, artık çağımıza damgasını vuran konunun eğitim olduğunu söyledi. Gelişim ve yeniliklere sırtını dönen ulusların gelişemeyeceğini kaydeden Karakuş, şunları söyledi: 'Onun için eğitim çok önemli. İnsan demek eğitim demektir. Enlem ve boylamın kesiştiği noktada karşımıza eğitim çıkar. Onun için insan demek eğitim demektir. Bütün meselelerin odağında eğitim vardır. Geçmişte her mekanı ve zemini okula, eğitime dönüştürmek isteyen bir kültüre sahibiz. Günümüzde ise şartlar değişti. Artık yeni dünyaya uyum sağlamamız gerekiyor. Bunun için ise bizlerin çok çalışması lazım. 'Karakuş, eğitim konusunda ilçede birçok okulun yenilenmesine katkı sağladığından dolayı BİL yöneticilerine teşekkür etti.

Ceyhan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı ise eğitimde fiziki şartların çok önemli olduğunu söyledi. Yaklaşık 40 yıldır bir çivi bile çakılmamış okulun yenilenmesinin kendilerini çok sevindirdiğini anlatan Yaylacı, 'Amacımız çocuklarımıza kaliteli eğitim öğretim vermek. Ve nitelikli öğrenciler yetiştirmek. Onun için üç şey çok önemli. Birincisi, okullarımızın fiziki yapısı, ikincisi okullarımızdaki donanım ve üçüncüsü ise insan gücü. Ama bu üçü bir arada olmuyordu, bu da biz çok üzüyordu. Hiç unutmam, bu okulumuza yeni atanan bir sınıf öğretmeni, `ben bu okulda çalışmak istemiyorum` dedi. Sebep ise hiç hijyenik değil. Ben bu duruma çok üzüldüm ve mahcup oldum. İmkanlarımız kısıtlı olduğundan dolayı fazla bir şey yapamıyorduk. Durumumuzu BİL Genel Müdürüne anlattık. Ve BİL Genel Müdürü İbrahim Palaz Bey sahip çıktı. Ve Ceyhan 'da birçok eğitim yuvasını onardı. Bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu

Konuşmaların ardından Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Botaş İnternational Limited Genel Müdürü İbrahim Palaz`a bir plaket verdi. Cengiz Topel İlköğretim Okulu öğrencileri ise Kaymakam ve Genel Müdüre birer çiçek takdim etti. Davetlilere, okulun öğretmen ve velileri tarafından hazırlanan pasta ve börekler ikram edildi.