Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası İstişare Toplantısı

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası 2012 yılı Ocak ayı Meclis ve İstişare Toplantısı yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Başkan İbrahim Yumak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Bayburt taşı ve madencilik konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası İstişare Toplantısı
  AB`ye Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) 'nın sağladığı yardımlar kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı`nın yönettiği Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı çerçevesinde Bayburt İl Özel İdaresi tarafından geliştirilen ve AB Türkiye Delegasyonu tarafından uygun görülen ``Doğaltaş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli`` adlı projenin Bayburt Valisi Hasan İpek 'in katıldığı imza töreniyle ilgili taraflarca imzalandığını anlatan Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yumak, “Yüzde 85`i AB, yüzde 15`i ise ulusal bütçeden karşılanacak olan yaklaşık 9.4 Milyon Avro bütçeye sahip projenin sürdürülebilirliği Bayburt Madencilik ve Tarım A.Ş. tarafından sağlanacak ve kurulacak tesisin işletmesini Odamızın yüzde 50,5, Bayburt İl Özel İdaresinin yüzde 40, Bayburt Belediyesinin Yüzde 7,13, 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesinin yüzde 2 ve Bayburt Ziraat Odasının yüzde 0,32 hissesine sahip olduğu bu şirket gerçekleştirecektir. Projenin uygulama projelerinin hazırlanması sürecinde ve özellikle son 1 yılda yürütülen ortak çalışmalar ve koordinasyon ile bu projenin Bayburt`umuza kazandırılmasının mutluluğunu yaşamaktayız. Bu kapsamda bu kolektif yapının oluşması ve kurumlar arası koordinasyonda büyük emekleri olan Valimiz Hasan İpek`e, şirket ortakları olan Bayburt Belediyesi adına Belediye Başkanımız H.Ali Polat`a, Ziraat Odası Başkanımız Abuzer Yıldırımtepe`ye, 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi Başkanımız Sayın Cengiz Kahraman`a teşekkür ediyoruz. 2012 yılında ileri teknolojik altyapı ile donatılmış bu fabrikanın temelini atarak kente kazandırmayı amaçlamaktayız. Yaklaşık 25 milyon liralık bu yatırımla ilimizin madencilik ve doğal taş sektöründe bölgenin merkezi olmasını hedefliyoruz. Son yıllarda kamu kurumları arasında sağlanan koordinasyon ve uyumla gerçekleştirilen bu tür ortak projelerin 2012 ve ilerleyen yıllarda da devam etmesinin kalkınma yolunda Bayburt`umuza büyük katkılar sağlayacağı şüphesizdir.” dedi.

HIZLI TRENDE BİR OLDU BİTTİYE İZİN VERMEYECEĞİZ
Bayburt gündeminin başında gelen konulardan biri olan demiryolu güzergahı tartışmalarında ise Doğu Karadeniz Bölgesi`nden geçmesi planlanan Trabzon-Erzincan Demiryolu Fizibilite Etüdünde başta Karadeniz Teknik Üniversitesi 'nin (KTÜ) raporları olmak üzere yayınlanan bir çok bilimsel çalışmaya rağmen fizibilite çalışmalarına Bayburt üzerinden geçen hattın dahil edilmemesini bir oldu bitti girişimi olarak algıladıklarını belirten Yumak, “Böyle bir girişimin amacına ulaşmasına müsaade etmeyeceğiz. İnşa edilmesi planlanan hatta, fonksiyonerlik, uzunluk, yapım maliyeti, yapım süresi, arazi kullanımı, proje kriterlerini karşılama, bakım maliyeti, işletme maliyeti ve zaman tasarrufu açılarından en avantajlı güzergahı teşkil eden ve yaklaşık 4 Milyar TL tasarrufla kamu kaynaklarının etkin kullanılmasını sağlayacak Of-Çaykara-Bayburt-Erzincan hattının da fizibiliteye dahil edilmesi ve bilimsel raporların dikkate alınması yönünde yapılacak çalışmalara her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Bu konu gerek Başbakanımızın Bayburt`a gelişlerinde kendisine sunduğumuz dosya gerekse Ekim ayında yine Sayın Başbakanımızla gerçekleştirilen Güney Afrika ziyareti sırasında Başbakanımıza bizzat iletilmiş ve aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu`na sunulan dosyada ayrıntılı bir şekilde gündeme getirilmiştir. Bu çalışmalar paralelinde başta yaptığı açıklamalarla demiryolu hattının yanlışlıklarını gündeme taşıyan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Çelik`in Bayburt`a davet edilerek geniş katılımlı bir konferans ve basın toplantısı düzenlenmesi olmak üzere yapılacak her çalışmaya destek sunacağız. Aynı zamanda bu kapsamda düzenlenecek konferans için Belediyemiz ve Üniversitemiz başta olmak üzere paydaş tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak sureti ile Erzincan, Trabzon ve Of Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlarını da bu toplantı için ilimize davet ederek ``Of-Çaykara-Bayburt-Erzincan`` güzergahı için ortak çalışma ve işbirliği ile bir program ve ortak politika belirleyeceğiz.” diye konuştu

ODADA GÖREV DEĞİŞİMİ
Öte yandan Bayburt Ticaret ve sanayi Odası genel sekreteri H. Bekir Oruç`un emekliliğe ayrılması nedeniyle Genel Sekreter Yardımcısı Gökhan Önder Karaoğlu Odanın Genel Sekreterliğine atandı. Başkan Yumak, yaklaşık 23 yıl Odaya hizmet veren H.Bekir Oruç`a bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar dilerken, Genel Sekreterliğe atanan Gökhan Önder Karaoğlu`na yeni görevinde başarılar diledi.  
Kaynak: İHA