İbrahim Karaosmanoğlu, Sivil Toplum Merkezi'ni Ziyaret Etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, fuar içindeki Sivil Toplum Merkezi’nde toplantı yapan STK’lara konuk oldu.

İbrahim Karaosmanoğlu, Sivil Toplum Merkezi'ni Ziyaret Etti
  Büyükşehir 'in STK 'lara sunduğu bu hizmetten büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen dernek yöneticileri, ' 'Sivil Toplum Merkezi, Türkiye 'de örnek alınması gereken, STK 'lar için büyük bir hizmettir ''dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, Sivil Toplum Merkezi 'nde aynı anda farklı salonlarda toplantı yapan Sarıkamışlılar Derneği, Bedensel Engelliler ve Aileleri Derneği, Metabolik Hastalıklar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Ulusal Girişimciler Derneği, Tüm İşçi Emeklileri Derneği Körfez Şubesi, İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği, Türkiye Psikiyatri Derneği Kocaeli Şubesi ve Kandıra Beylerbeyililer Derneği 'ni ziyaret etti. Derneklerin yönetim kurulu toplantıları ve seminerlerine konuk olan Başkan Karaosmanoğlu, Sivil Toplum Merkezi ve burada verilen hizmete yönelik, görüş ve önerilerini aldı. STK 'ların kendisini ziyaretleri sırasında dernek merkezleri ve buraların masraflarıyla ilgili sıkıntılarını dile getirdiğini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ' 'Ben de tüm derneklerimizin yararlanabileceği bir merkez oluşturmaları için çalışma arkadaşlarımıza talimat verdim. Burayı STK 'larımızın kullanımına sunduk. Burada toplantılarınızı ve etkinliklerinizi, hiçbir ücret ödemeden yapabilirsiniz ''açıklamasını yaptı.Sivil Toplum Merkezi 'nde toplantı yapan STK 'ların yöneticileri de, Başkan Karaosmanoğlu 'na memnuniyetlerini dile getirdi. Dernekle ilgili belgelerini burada kendilerine ayrılan dolaplarda muhafaza edebildiklerini ve toplantılarını yapabildiklerini, bunun kendilerini çok önemli bir masraftan da kurtardığını söyleyen STK yöneticileri, ' 'Sivil Toplum Merkezi, Kocaeli 'ndeki STK 'lar için çok büyük bir hizmet ve Türkiye 'ye örnek olması gereken bir çalışmadır. Burada yöneticilerden yakın ilgi görüyoruz. Bize verilen bu hizmetten çok memnunuz, Başkanımız Karaosmanoğlu 'na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz ''ifadesini kullandı.

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezi 'nde içinde projeksiyon cihazı da bulunan 4 adet 12 kişilik, 1 adet 15 kişilik, 1 adet 22 kişilik, 1 adet 50 kişilik ve 1 adet 150 kişilik toplantı salonu bulunuyor. 8 adet toplantı salonuyla aynı anda 243 kişiyi ağırlayabilen merkezde 256 adet de arşiv dolabı yer alıyor. Halen 120 derneğin aktif olarak yararlandığı Sivil Toplum Merkezi 'nde 2011 yılının eylül ayından 2012 yılının ocak ayı sonuna kadar toplam 223 toplantı düzenlendi.  
Kaynak: İHA