Ap Kıbrıslı Türklerle Yüksek Seviyede Temas Grubu Raporu

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıslı Türkler aleyhinde rapor yazma konusunda uzmanlaşan Avrupa Parlamentosu (AP) Kıbrıslı Türklerle Yüksek Seviyede Temas Grubu'nun görevinin ne olduğunu hala anlamadığını söyledi.

  Eroğlu, 'Bizim haklarımızı koruyacak bir temas grubu olması gerekiyordu. Sanırım ismini yanlış koydular. Çünkü bizimle yüksek seviyede temas kurma grubu olduklarını söylemek mümkün değildir 'dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, YDÜ Hastanesi`nde tedavi görmekte olan UBP Milletvekili Ergün Serdaroğlu`nu ziyareti sonrasında gazetecilerin AP Kıbrıslı Türklerle Yüksek Seviyede Temas Grubu`nun son raporu ve grubun yeni başkanıyla ilgili sorusunu da yanıtladı.

Kıbrıslı Türklerle temas kurmak üzere oluşturulan grubun, Rumlarla mı yoksa Türklerle mi temas kurmak üzere çalıştığını anlamakta zorlandıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu, adayı ziyaret eden temas grubu üyelerinin bir kısmının KKTC`ye dahi geçmediğini, geçenlerin bir kısmının ise görüşmeyi gerçekleştireceği oda konusunda dahi problemler çıkardığını söyledi.

Eroğlu, 'Eğer yüksek temas grubu ise, bu temas grubunun elbette Kuzey`e gelmesi, hatta Kuzey`de gecelemesi gerekirken, maalesef, Güney`de gecelemekte ve bizde sadece gündüz görüşmelerde bulunup, tekrar Güney`e dönmekteler 'dedi.

Grubun bir önceki başkanının Kıbrıslı Türkler`e yakınlığıyla tanınan bir başkan olduğunu ancak grupta yer alan bazı milletvekillerinin KKTC bayrağının yer aldığı mekanlarda görüşmeme gibi tuhaf davranışlar içinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, AP Kıbrıslı Türklerle Yüksek Seviyede Temas Grubu`nun hazırladığı raporların da Güney Kıbrıs`ın etkisinde yazılmış, Kıbrıslı Türklerin aleyhinde raporlar olduğunu söyledi.  
Kaynak: İHA