Alanyalı İşadamları Brezilya ve Peru'da İş Görüşmeleri Yaptı

Alanyalı işadamları Gürcistan, Güney Afrika ve Amerika’dan sonra Peru ile Brezilya’da bir dizi iş görüşmelerinde bulundu.

Alanyalı İşadamları Brezilya ve Peru'da İş Görüşmeleri Yaptı
  Görüşmelerde turizm, inşaat, tarım, hayvancılık, gıda ve enerji üzerine işbirliği yapılabileceği sonucuna varıldı.
Alanya Birleşik İşadamları Derneği (ALBİAD) üyeleri, Peru ve Brezilya 'ya yaptıkları iş gezisini tamamlayarak ilçeye döndü. 10 gün süren geziyi değerlendiren ALBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arslan Tuluk, Genel Sekreter Olcay Çağlayan Emeksiz, üyeler Hasan Uysal, Bayram Er, Ali Yiğitbaşı, Ahmet Sert ve Zekai Avcı basın toplantısında yapılan yurt dışı iş görüşmelerini masaya yatırdı.

Brezilya ve Peru 'da faaliyet gösteren iş adamlarıyla verimli iş görüşmeleri yaptıklarını aktaran Başkan Tuluk, Gürcistan, Güney Afrika ve Amerika 'dan sonra Peru ile Brezilya 'da inşaat, tarım, hayvancılık, seracılık, enerji, gıda ve turizm gibi yatırımların rahatlıkla yapılacağını söyledi. 21. yüzyılın sivil toplum örgütlerince şekilleneceğini ifade eden Tuluk, Alanya ekonomisinin ülke ve dünya ekonomisinde daha fazla söz sahibi olması için çalıştıklarını dile getirdi. Tuluk, amaçlarının ALBİAD olarak Alanya 'nın gelişme ve değişmelerden uzak kalmaması için Türkiye ekonomisinde daha aktif ve daha fazla pay sahibi olabilmesi, plan ve projelerle üyelerine ve iş çevrelerine sunmak üzere belirlenen ilkeler doğrultusunda sanayici ve iş adamlarının önünü açmak olduğunu vurguladı. İş adamlarının önünü açmak için öncelikli olarak yurt dışı iş gezileri düzenleyerek ve bu iş gezilerinde ikili görüşmeler yaparak, üyelerin yurt dışı iş imkanları geliştirmeye çalıştıklarını kaydeden Tuluk, 'ALBİAD olarak bir kaç ay içinde Güney Afrika, Mozambik, Amerika 'dan sonra Brezilya ve Peru 'ya üyelerimizle geziler yaptık. Görüşmelerimiz sadece yurt dışı ile sınırlı değil. Yurt içi iş görüşmelerimizde oluyor. Geçen hafta Afyonkarahisar 'da üyesi olduğumuz ESİDEF in düzenlemiş olduğu '7. Arama Konferansına '30 üyemiz ile birlikte katıldık. Önümüzdeki zaman diliminde iş gezilerimiz devam edecek. 13-17 Şubat Kuzey Irak, Nisan ayı ortasında Almanya, Hollanda, Belçika ve benzeri ülkelere geziler yapılacak.Yine depremde zor günler geçiren Van 'daki kardeşlerimizi unutmadık. Üç kez deprem sonrası Van 'a gittik. Onlara maddi ve manevi destekte bulunduk. Mayıs ayı içerisin de yine ziyaret etmeyi düşündüğümüz Van 'a herkesi bekliyoruz. 'dedi.


TUSKON DA 40 İŞADAMIYLA GİDECEK
ALBİAD 'ın kurucu üyelerinden Zekai Avcı da Peru Devlet Başkan Yardımcısı Marisol Espinoza ile yapılan ikili görüşmeleri anlattı. Son derece önemli iş görüşmeleri yapıldığını ifade eden Avcı, bu görüşmeyi Kimse Yok mu Derneği 'nin Peru Temsilcisi ve Catara Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Işıtan tarafından sağlandığını kaydetti. Senyorita Espinoza Türk Delegasyonu 'na iki saate yakın bir süre çok yakın ve samimi davrandığını dile getiren Avcı, Peru Devlet Başkan Yardımcısı Senyorita Espinoza 'nın bu ülkede ne tür bir ticaret yapılabileceği konuları hakkında bilgiler verdiğini aktardı. Nisan ayında TUSKON 'un da 40 işadamıyla birlikte Peru 'ya iş ziyaretinde bulunacağı Peru Yetkilileri tarafından aktarıldığını belirten Avcı, 'Peru`nun başşehri Lima 'da bulunan Türkiye Peru Büyükelçiliği`ni ziyaret ettik. Büyükelçi Namık Güner Erpul, Peru ile ilgili ticari, idari ve siyasi bilgiler verdi. Erpul, Peru 'ya işadamları olarak korkmadan gelerek yatırım yapmamızı istedi. Erpul, Peru hükümetinin 'yatırım yapacak yabancı sermayeye sıcak davrandığını ve bu konuda vergiler açısından da yardımcı 'aktardı. 'diye konuştu.