Şahinbey'in Güneş Semt Pazarı İnşaatı Hızla Devam Ediyor

Şahinbey Belediyesi'nin ilçe genelinde yapacağı altı adet uzay çatılı pazaryerinden biri olan Güneş Semt Pazarının inşaatı hızla tamamlanıyor.

Şahinbey'in Güneş Semt Pazarı İnşaatı Hızla Devam Ediyor
  Şahinbey Belediyesi, inşaatı tamamlanmak üzere olan ve yakın zamanda hizmete girecek olan Deniz uzay çatılı pazaryerinden sonra Güneş Semt Pazarında da farklı bir konsept uygulayarak pazar alanının çatısına Türk Bayrağı yapacak. İnşaat çalışması hızlı bir şekilde devam eden Güneş Semt Pazarı ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “İlçemizde daha önce iki adet uzay çatılı pazaryeri vardı. Bunlara ek olarak altı adet uzay çatılı pazaryeri projelendirdik. Bunların ilki olan Deniz uzay çatılı pazar alanımız tamamlanmak üzere, önümüzdeki haftalarda esnafımızın ve vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Yine yapımı devam eden Güneykent pazar alanımızın inşaatı hızlı bir şekilde devam etmektedir. Yaklaşık üç ay önce yapımına başladığımız üçüncü pazar alanımız ise Güneş Mahallemizde. Burasını da bir ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak esnafımızın ve vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Amacımız pazarcı esnafımızın ve alışveriş yapan vatandaşımızın rahat ve huzurlu bir ortamda alışverişini yapmasını sağlamak. İlçemizde yeterli kapalı pazar alanı olmadığı için pazarcı esnafımız sokak aralarında pazar açıyor ve hem pazarcımız hem de vatandaşımız yazın tozdan kışın yağmur ve çamurdan mağdur oluyor. Esnafımızın ve vatandaşımızın bu sorununu gidermek için Deniz, Güneş, Güneykent, İstiklal, Perilikaya ve Kılınçoğlu Mahalleleri olmak üzere altı adet uzay çatılı pazaryerimiz tamamlandığında bu sorunlar çözüme kavuşmuş olacak” dedi.

Güneş semt pazarının 3 bin 820 metrekare alana sahip olduğunu kaydeden Başkan Tahmazoğlu, pazar alanında zabıta noktasının yanı sıra alanın sürekli kullanılması ve gençlerin spor yapması için 2 adet basketbol oyun alanı olacağını ve böylelikle pazar alanının haftada sadece bir gün değil haftanın yedi günü hizmet vermiş olacağını belirtti.  
Kaynak: İHA