Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Almanya’ya Gidiyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 6-8 Şubat tarihleri arasında Almanya’ya gidecek.

  Bakan Çağlayan ziyarette, Avrupa Ticaret Müşavirleri Konferansı 'na katılacak, Federal Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Philipp Rösler ve Federal Gıda Tarım ve Tüketicinin Korunması Bakanı Ilse Aigner ile görüşecek. Bakan Çağlayan, ziyaret kapsamında Türkiye 'de yatırımı olan, yatırım yapmak isteyen Alman, Fransız, Avusturyalı ve Çek firmaların CEO 'larıyla bir araya gelecek, Türkiye 'nin partner ülke olduğu Fruit Logistica Uluslararası Meyve Sebze Ticaret Fuarı açılışına katılacak.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Federal Almanya ziyareti kapsamında 7 Şubat tarihinde Berlin 'de, Avrupa Bölgesel Ticaret Müşavirleri Konferansı 'na katılacak. Toplantıya Avrupa ülkelerinde görev yapan 47 Ticaret Müşaviri/Ataşesi katılacak ve Ticaret Müşavirleri ile Avro bölgesi borç krizi ve Türkiye 'ye yansımaları değerlendirilecek. Bakan Çağlayan, 7 Şubat tarihinde Berlin 'de Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Philipp Rösler ile bir araya gelecek, 8 Şubat tarihinde ise Federal Gıda Tarım ve Tüketicinin Korunması Bakanı Ilse Aigner ile görüşecek.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, söz konusu ziyaret kapsamında, 8 Şubat tarihinde Türkiye 'de yatırımı olan veya yatırım yapmak isteyen Alman, Fransız, Avusturyalı ve Çek firmaların CEO 'ları ile bir araya gelecek. Görüşmelerde Türkiye 'nin yatırımcılara sunduğu fırsatlar, Türkiye 'nin yatırım imkanları aktarılacak.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye 'nin bu yıl partner ülke olarak katıldığı Fruit Logistica Uluslararası Meyve Sebze Ticaret Fuarı açılışına iştirak edecek. Türkiye 'nin 2004 yılında 332 metrekarelik stand alanında 17 firma ile katıldığı fuara, bu yıl Akdeniz İhracatçı Birlikleri 'nin organizasyonunda bin 50 metrekarede 28 firmanın yanı sıra, 9 Türk firması da fuara bireysel düzeyde katılacak.