Kemal Derviş ve İsmail Cem'i istifa ettirip yeni parti kurmaya çalıştı

DSP Genel Başkanı Masum Türker'den şok iddia: Yaşar Büyükanıt ve Kemal Derviş, İsmail Cem'i istifa ettirip yeni parti kurması için çalıştı

Kemal Derviş ve İsmail Cem'i istifa ettirip yeni parti kurmaya çalıştı
  Türkiye geçmiş defterleri açtı, karanlık noktaların aydınlanması için düğmeye basıldı. Yoğun gündeme bir ilave de DSP Genel Başkanı Masum Türker'den geldi. Dün sabah bir televizyon programına katılan Masum Türker, Genelkurmay Eski Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Kemal Derviş'in, İsmail Cem ile DSP'yi bitirme toplantısı yaptığını iddia etti. Türker, söz konusu toplantıların ise 2002 yılında Ankara'daki RV Restoran'da yapıldığını belirtti.

'BÜYÜKANIT'I İHBAR EDİYORUM '
Amerikalılar'a hizmet edenlerin kendilerini iktidardan düşürdüğünü öne süren Türker, şunları söyledi: 'Şimdi Yaşar Büyükanıt'ı ihbar ediyorum. Kemal Derviş, DSP'yi bölmek için 1 yıl çalıştı. Derviş, İsmail Cem'i istifaya ikna etmek için uğraştı. Hatta İsmail Cem'in evine taşındı, ancak ikna edemedi. Bunun üzerine Yaşar Büyükanıt devreye girdi. Büyükanıt ve Derviş, Cem'i ikna etmek için sık sık Ankara'daki RV Restoran'da bir araya geldi. Türkiye'ye hizmet etmek yerine, kendini var edenlere hizmet edenleri artık ayırt etmeliyiz. Bu olayları Murat Yetkin'e sorsunlar. Asıl darbe 2002'de yapıldı. 'Bu arada Türker'in bahsettiği RV Restoran, 1.5 yıl önce kapandı. Siyasilerin yoğun olarak gittiği ünlü restoran, İsrail Büyükelçiliği'ne ait rezidansın alt tarafında bulunuyordu.

2002'DE NELER OLDU?
Peki 2002 yılında ne oldu? İsmail Cem, 10 Temmuz 2002'de DSP'den istifa etti. Hüsamettin Özkan, Kemal Derviş ve İsmail Cem, Yeni Türkiye Partisi'ni kurdu. Ancak Kemal Derviş, bir hamleyle YTP'yi bırakıp CHP'ye geçti. 2002 genel seçimlerinde barajı geçemeyen YTP, 2004 yerel seçimlerinde sadece 10 bin oy aldı. Ardından da kendini fesh edip CHP'ye katıldı.