Ercan: Sigara Yasağı Kahvehaneleri Bitirme Noktasına Getirdi

Giresun Otelciler Kahveciler Kafeteryacılar ve Bilimum Eğlence Yerleri Odası Başkanı Ercan Ayhan, sigara yasağının başlamasıyla ildeki kahvehanelerin bir bir kapandığını belirterek, "Kahvehaneci esnafımız batıyor. Devlet esnafımıza sahip çıkmalı." dedi.

  Ercan Ayhan, Cihan Haber Ajansı (Cihan)`na yaptığı açıklamada, 16 Mart 2009 tarihinde uygulamaya konan sigara yasağının Giresun`da kahvehaneci esnafını olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Üç yıldır süren yasak nedeniyle kahvehanelerin müşteri potansiyelinde ciddi düşüşler yaşandığını vurgulayan Ayhan, yasağın başladığı dönemden bugüne kadar 52 kahvehanenin kapandığını ifade etti. Ayhan, 'Kepenk kapatan kahvehanelere her gün yenileri ekleniyor. 'diye konuştu.

Giresun`un merkez nüfusunun 122 bin 597 olduğunu hatırlatan Ayhan, 'Giresun`da bin 263 kişiye bir kahvehane düşüyor. Ancak gelin görün ki kahvehanelerimiz de adeta in cin top oynuyor. Kış dönemlerinde kahvehaneler kapasitelerini en fazla yüzde 50`sini doldurabilmekte. Yazın bu rakam yüzde 20, hatta yüzde 10`lara kadar düşüyor. İnsanlar artık sigara yasağı olduğu için kahvehanelere gitmiyor. Bu da kahvehaneci esnafının kepenk kapatmasını sağlıyor. 'diye konuştu.

Ayhan, kahvehanecilerin sigara yasağı kapsamında müşteri çekmek için çeşitli yöntemler bulmaya çalıştıklarını, ancak bunların da müşteri sayısını artırmakta yeterli olmadığını vurguladı.

Ayhan, devletten Giresunlu kahvehaneci esnafı için destek beklediklerini, aksi takdirde birkaç yıl içinde Giresun`da kahvehane sayısının neredeyse yok denecek kadar azalacağını savundu.