Atları Soğuk Havadan Battaniye İle Koruyorlar

Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesinde kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken, vatandaşlar atların ısınması için battaniyeli yöntem kullanıyor.

  Sibirya soğuklarının yaşandığı Bitlis`te vatandaşlar kış aylarında çalıştırmak zorunda kaldıkları atların üzerini battaniye ile örtüyor

Beldede hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Kadir Doğan, kış aylarında koyunlarına ot taşımak için çalıştırmak zorunda kaldığı atını dışarıda battaniyeyle, ahırda ise sobayla soğuktan koruduğunu söyledi. Koyunlarını her gün köy dışındaki boş alana götürdüğünü belirten Doğan, 'At arabası ve at bizim için özellikle kış aylarında çok önemlidir çünkü kışın hava alsınlar diye koyunlarımızı köy dışındaki boş alanlara çıkarıyoruz. Koyunlar bu boş alanlarda yaklaşık 3-4 saat bekliyor. Bekledikleri süreiçerisinde acıktıkları için aç kalmasınlar diye yaz aylarında stokladığımız otları karın üzerine serpiyoruz. Bu sebeple otları köyden koyunların olduğu alana taşımada at arabalarına ihtiyaç duyuyoruz. Ancak soğuk havada atımız üşütüp hasta olmasın diye üzerini battaniye ve ceketlerle örterek korumaya çalışıyoruz. Bu işlem kış boyunca devem ediyor. Havalar iyice ısınıncaya kadar atlarımızı bu şekilde soğuklardan koruyoruz 'diye konuştu.  
Kaynak: İHA