Superonline Genel Müdürü Erkan: İzmir İnternet Hızında Türkiye Şampiyonu

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, İzmir’in, 150 bin hanelik fiber internet altyapısıyla bu konuda lider olduğunu söyledi.

Swissotel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Erkan, İzmir 'in 200 büyük şehrin yer aldığı dünyanın en hızlı büyüyen metropol ekonomileri listesinde Şangay, Riyad ve Cidde'den sonra dördüncü sırada bulunduğunu belirterek, “Bu başarı, bizim gibi özel sektör kuruluşlarını destekleyen ve yatırım yapmamız için davet eden İzmirlilerin eseridir.” dedi.

İzmir 'deki internet hızlarına değinen Genel Müdür Erkan, Netindex verilerine göre 7,54 Mbps hız ortalamasıyla İzmir 'in şu anda Türkiye 'nin en hızlı internetine sahip şehir olduğunu kaydetti: “Turkcell Superonline 'ın, İzmir 'deki 17,15 Mbps internet hızı ortalamasıyla bu birinciliğe önemli bir katkı sağladığını belirtmekten mutluluk duyuyorum. Ayrıca biliyorum ki fiberde yakaladığımız bu başarılar, başka konularda da İzmir 'i rakipleri arasında çok üst sıralara taşıyacak. EXPO 2020 gibi önemli projelerde fiber altyapının sağladığı katma değerler öne çıkacak ve gerçek değeri daha çok anlaşılacak. İzmir 'le birlikte diğer dokuz ilimizdeki yerel yönetimlerin bu gelecek vizyonlarının, diğer tüm belediyelere örnek olmasını ve fiber internetin şehirlerinin gelişiminde nasıl değerli katkılar sağladığını görebilmelerini diliyorum. '

Şu anda İzmir 'de Turkcell Superonline fiber internetin yaklaşık 50 bin abonesi bulunduğunu, bunun yanısıra toplamda 150 bin haneye hizmet verebilecek altyapının hazır olduğunu söyleyen Murat Erkan, “İzmirli fiber kullanıcılarının yüzde 70 'i limitsiz paketimizle internet keyfini katlarken tercih edilen hız ortalamasında da yaklaşık yüzde 70 oranla 20 Mbps paketimiz ilk sırada.” dedi. Fiber optik altyapının, internetin yanısıra ses hizmetinde de önemli bir kalite ve avantaj getirdiğini vurgulayan Erkan, “Fiber internetin yanısıra Turkcell Superonline, 2011 'de sabit numara taşımanın da lideri oldu. Geçen yıl sabit hatlarda her 10 numaradan sekizi Turkcell Superonline 'a taşındı ve İzmir 'de fiber ses hizmeti verdiğimiz abone sayımız 20 bine yaklaştı. Altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğimiz İzmir 'de, 2012 yılı içinde Karşıyaka, Bornova merkez, Alsancak, Göztepe, Karabağlar ve Balçova 'da da kullanıcılara ışık hızında interneti sunmayı hedefliyoruz. 2012 'de İzmir 'de, 200 bin haneye fiber altyapımızın farkıyla hizmet götürmeyi hedefliyoruz.“ diye konuştu.