Erzurum’da “İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi ve Eylem Planı” Toplantısı
KUDAKA, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi (Erzurum, Erzincan ve Bayburt) İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi ve Eylem Planı Uygulama Komitelerinin Belirlenmesi Toplantılarının sonuncusu Erzurum’da gerçekleştirdi.
KUDAKA Genel Sekteri Dr. Rıfat Altan, programın açılış bölümünde yaptığı konuşmada, “Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini içine alan Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi 'nin zengin turizm potansiyelinden mümkün olan en yüksek faydayı sağlamak ve bu sayede bölgenin sosyo-ekonomik yönden kalkınmasına katkıda bulunmak amacı ile KUDAKA olarak 2011 yılı içerisinde Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi ve Eylem Planı 'nı dokuz aylık bir süreçte ve bölgemizdeki kamu, STK ve özel sektör temsilcilerinden oluşan 2000 kişilik bir grubun katkısını alarak hazırlamış bulunuyoruz. Bu strateji ve eylem planının hazırlık aşamasında, daha önceki planlar gibi hazırlandıktan sonra rafa kaldırılmayacağını ve takvime bağlı bir şekilde uygulamaya konulacağını belirtmiştik.Bu nedenle, bölgemizde turizmin iş ve istihdam kaynağı haline gelmesi için 2023 yılına kadar yapılması gerekenleri takvime bağlı bir şekilde sorumlu kuruluşu ile beraber şematik olarak eylem planında ifade ettik.Bu eylem planının hayata geçirilmesi de tıpkı hazırlık aşamasında olduğu gibi bölgedeki turizmle ilgili tüm tarafların ortak irade göstererek iş ve güç birliği yapmaları ile mümkün olacaktır.Bu işbirliği ve ortak iradeyi sağlayacak bir yapılanma için sırasıyla 27, 28 ve 29 Şubat tarihlerinde Bayburt, Erzincan ve Erzurum 'da il ve bölge düzeyinde çalışacak Turizmi Geliştirme Komiteleri oluşturma toplantıları düzenlenmekteyiz. Bölge genelinde toplam dokuz adet kurulacak olan bu komiteler ortak hareket, koordinasyon ve iş birliği içerisinde eylem planında belirtilen faaliyetleri Ajansın Bölgesel Turizm Koordinasyon Grubu 'nun koordinasyonunda gerçekleştireceklerdir. İller düzeyinde oluşturulan komiteler, Kış ve Spor Turizmi Komitesi; Kongre, Incentive ve Fuar Turizmi Komitesi; Tarih ve Kültür Mirası Turizmi Komitesi; Macera ve Doğa Sporları Turizmi Komitesi; Ekoturizm ve Agroturizm Komitesi ve Medikal ve Sağlık Turizmi Komitesi 'dir. Bölgesel olarak görev yapacak komiteler ise; Tanıtım, Pazarlama ve Markalaşma Komitesi, Özel Sektör, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Komitesi ve Toplum ve Turizm Komitesi şeklindedir.İlk toplantılarda komite üyeleri seçilecek, komite faaliyetleri ile ilgili planlamalar yapılacak ve çalışmalara başlanacaktır. Komiteler kendi belirledikleri takvime göre toplanacak ve kendileriyle ilgili faaliyetleri gerçekleştirmek için çalışmalar yapacaktır. Bölge aktörleri arasındaki bu işbirliğinin bölgede turistlerce yapılan harcamaları, ulusal ve uluslararası düzeyde pazarlanacak ürün ve hizmetleri, yeni yatırımları, istihdam ve geliri, yerel halkın turizm gelirlerinden aldığı payı ve yaşam kalitesini artırması beklenmektedir.” diye konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Grup yöneticisi Dr. Süleyman Toy, yapılacak komitelerin içeriği ile ilgili bir sunum yaptı. 6 gruba ayrılan komiteler Macera ve Doğa Sporları Turizmi, Tarih ve Kültür Mimarisi Turizmi, Kış ve Spor Turizmi, Kongre ve İncentive ve Fuar Turizmi, Medical ve Sağlık Turizmi ve en yoğun ilginin olduğu Ekoturizm ve Agroturizmden oluşuyor.
Kaynak: İHA
Daha sonra kürsüye gelen Grup yöneticisi Dr. Süleyman Toy, yapılacak komitelerin içeriği ile ilgili bir sunum yaptı. 6 gruba ayrılan komiteler Macera ve Doğa Sporları Turizmi, Tarih ve Kültür Mimarisi Turizmi, Kış ve Spor Turizmi, Kongre ve İncentive ve Fuar Turizmi, Medical ve Sağlık Turizmi ve en yoğun ilginin olduğu Ekoturizm ve Agroturizmden oluşuyor.