Yoğun Kar Nedeniyle Mahsur Kalan Yaklaşık 100 Kişi 8 Saatte Kurtarıldı
Sivas'ta yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 100 kişi, ekiplerin 8 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı.

Aralarında sağlık görevlisi ve öğrencilerin de bulunduğu ekipler bölgeye ulaşmakta zorluk çekerken, Sivas Valisi Ali Kolat da bölgeye hareket etti. Bölgeye ulaşan Vali Kolat, mahsurkalanların sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Kolat, mahsur kalan vatandaşlara sağ salim ulaştıklarını, ekiplerin kapanan yollardaki çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
Kapanan yol; İl Özel İdaresi, Karayolları ve belediye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yaklaşık 8 saatte açılırken, mahsur kalan vatandaşlar da araçlarıyla birlikte kente ulaştırıldı.
Öte yandan kriz merkezinden edinilen bilgiye göre, kentte etkili olan olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle 122 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Ekiplerin bu yollardaki çalışmaları ise devam ediyor.
