MLMM Proje Yarışması Yönünü Okul–işletme işbirliğine çevirdi

Koç Holding'in Meslek Lisesi Memleket Projesi kapsamında 2008 yılından itibaren düzenlediği proje yarışmaları, 2011-2012 döneminde yönünü okul-işletme işbirliklerinin yaygınlaştırılmasına ve geliştirilmesine çevirdi.

Koç Holding'ten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin dört bir yanında MLMM projesinin ulaştığı 264 okulu kapsayan yarışmada bu yıl özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliklerini teşvik eden en iyi projenin sahibi okula 30 bin lira başarı ödülü verilecek. 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol ile MLMM'yi hayata geçiren Koç Holding, proje kapsamında 2008 yılından bu yana her yıl öğrencilere yönelik bir proje yarışması düzenliyor.

MLMM bursiyerlerine, öz güven, sorumlu vatandaşlık, proje geliştirme ve yaratıcı düşünce, ekip çalışması ve girişimcilik ruhu kazandırılmak istenen MLMM Proje Yarışmaları, 2011-2012 dönemi itibariyle, okul-işletme işbirliklerinin yaygınlaştırılmasını ve geliştirilmesini teşvik amacıyla MLMM projesinin ulaştığı 264 okul arasında düzenlenecek. Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Koordinatörü Aylin Gezgüç konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, MLMM Proje Yarışması'nda teoriyi pratiğe katan işbirliği projelerinin yarışacağını belirterek, Türkiye'nin kalkınması ve kaliteli istihdamın artışı için bu ve benzeri proje yarışmalarının ilgili kurumlar için yol gösterici olacağına inandıklarını kaydetti. Birinci olarak belirlenen proje sahibi okula 30 bin lira başarı ödülünün verileceği yarışmasının okul–işletme işbirliği modeline yönelmesine dikkati çeken Gezgüç, ''Bugüne kadar MLMM projesi kapsamında 81 ildeki 264 okulda 8 bin öğrenciye burs, staj ihtiyacı olan öğrencilerin yüzde 80'ine topluluk bünyesinde staj imkanı sağlandı.

Öte yandan bu yıl proje yarışmamız ile de dikkat çektiğimiz gibi MLMM projesi ile öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlaması için Fiat , Ford Otosan, Tüpraş, Türk Traktör, Arçelik şirketlerimizin desteği ile okullarımıza laboratuvarlar kuruldu. MLMM projesi ile topluluk şirketlerimizin mesleki eğitim ve istihdam köprüsünü güçlendirmesini gururla izliyoruz'' ifadelerini kullandı. MLMM Proje Yarışması'nda okullardan beklenen temel kriterlere de değinen Gezgüç, yarışmada, mesleki eğitimin kalitesini artırmak üzere okullar tarafından geliştirilmiş örnek işbirlikleri ile başvuru yapılması gerektiğini vurguladı. Gezgüç, projelerin en geç 31 Mart 2012 tarihine kadar başlatılmış olması gerektiğini belirterek, okulların, yarışmaya en az bir şirket, sivil toplum kuruluşu, meslek örgütü, ticaret odası ve benzeri yapı ile geliştirdikleri projelerle katılabileceklerini bildirdi. Aylin Gezgüç, yarışma kapsamında KOBİ'ler ile okullar arasındaki işbirliklerinin teşvik edilmesi amacıyla bu ölçekte şirketler ile yapılan işbirliklerinin ek puan sağlayacağını ifade etti.
Kaynak: AA