Merhum Erbakan İçin Verilen Yemekte İzdiham Yaşandı

Milli Görüş davasının lideri, 54.hükümetin başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ölümünün birinci yıl dönümünde verilen yemekte, vatandaşlar izdihama yolaçtı.

Hüseyin Kahya Parkı 'nda düzenlenen etkinliğe yüzlerce vatandaş katıldı. Gelen insanlara zemzem suyu, etli tavuk ve helva ikram edildi. Yaklaşık 2 bin kişilik yemek yarım saatte tükendi. Yağmur altında yapılan programda, ilk olarak Tebliğ Cemiyeti Derneği Başkanı Mithat Akçalı bir konuşma yaptı. Daha sonra Erbakan 'ın ruhuna dualar edildi, ardından yemekler ikram edildi.

Merhum Erbakan 'ın, bütün hayatını ve rahatını aziz milleti için harcadığını ifade eden Tebliğ Cemiyeti Derneği Başkanı Mithat Akçalı, Erbakan 'ın, ülke ve devlet çıkarı zedelenmesin diye gerektiğinde kendisi ile partisini feda ettiğini söyledi.

Kırıkkale halkının Erbakan 'ı şükranla, rahmetle ve özlemle andığını ifade eden Akçalı, 'Erbakan 'ı anma etkinlikleri bir hafta boyunca devam edecek. İlk program, geçtiğimiz Cuma günü cemiyet binamızda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Cemiyetimiz tarafından başlatılan ve halkımızın yoğun ilgisiyle karşılık bulan 'Hatm-i Şerif dağıtımı süratle devam etmektedir. Okunan hatimlerin duası ise önümüzdeki Cuma günü Nokta Camii'nde yapılacaktır. Ayrıca, öğrenci yurdumuzda uzman eğitimcilerin katılımıyla 'Milli Görüş ve Erbakan' adlı bir konferans verilecek.” dedi.

Sözlerinin sonunda Akçalı, Erbakan 'ın düşünce ve hedeflerine sahip çıkmak, kendi ile ülkeye sahip çıkmak anlamına geldiğini kaydetti.