Chp Delegeleri 9 Maddeyi Değiştirmek İçin Toplandı

CHP'nin dün yapılan 16. Olağanüstü Kurultay'ının ardından bugün de 17. Olağanüstü Kurultayı yapılıyor.

Dünkü kurultayda tüzükteki 47 maddeyi değiştiren CHP delegeleri, bugün ise 9 madde üzerinde görüşme yapacak. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kurultayda, muhaliflerin istediği 9 maddenin değiştirilip değiştirilmeyeceği oylanacak. Muhalif kanadın topladığı 362 imza ile kurultay süreci başlamıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü kurultay için dün geceden bu yana cep telefonlarına delegelerin katılması için mesaj gönderiyor. Provokasyonlara karşı sessizliklerini koruyacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, birlik beraberlik mesajları veriyor.

Bugünkü kurultaya kameralar alınmıyor. Muhabir ve foto muhabirlerinin ise alındığı kurultayda, delegeler salondaki yerlerini almaya başladı. Partililerin de girmesine izin verilmediği kurultayda, emniyet güçleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Genel Sekreter Önder Sav'ın kurultaya katılıp katılmayacağı ise henüz bilinmiyor.


Kurultay salonunun dört bir yanına 'Taşeron değil, onurlu ve lider Türkiye', 'Demokratik tüzük ile tam demokrasi', 'Özgürlükler, hak ve adalet için CHP', 'Önce parti içi demokrasi, önce örgütün sesi', 'CHP Türkiye'nin teslim alınamayan tek kalesidir', 'Biz kimseye kin tutmayız, Kamu alem birdir bize' yazılı afişler asıldı.

Dev Kılıçdaroğlu posterinin asıldığı salonda, 'Özgürlük herkesin hakkı demokrasi bu ülkenin şartı', 'Demokrasi, özgürlükler, hukukun üstünlüğü bizimle gelecek' yazıyor. Kırmızı beyaz parti bayraklarıyla süslenen salonda iki adet dev ekran da konuldu.