Kapatılan Refah Partisi Yozgat İl Başkanı Çelikkaya Açıklama Yaptı

Kapatılan Refah Partisi Yozgat İl Başkanı Ali İhsan Çelikkaya, ihtilalciler gibi 28 Şubat Posmadern darbecilerinin yargılanması ve hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Kapatılan Refah Partisi Yozgat İl Başkanı Çelikkaya Açıklama Yaptı
Kapatılan Refah Partisi Yozgat İl Başkanı Ali İhsan Çelikkaya (65), birileri tarafından organize edilmiş irticai faaliyetler ile Erbakan hükümetinin düşürüldüğünü belirterek, 28 Şubat sürecinin ülkeyi 40 yıl geriye götürdüğünü kaydetti.

Kapatılan Refah Partisi Yozgat İl Başkanı Çelikkaya, 1995 seçimlerinde en büyük parti olarak parlamentoya girdiklerini belirterek, 'O dönemde Genel Başkanımız Necmettin Erbakan bizi Ankara'da topladı. Görüşlerimizi alarak Mesut Yılmaz ile hükümetin kurulması kararını aldı. Ama Mesut Yılmaz dış baskıların tesiri altında kalarak hükümeti kurmaktan vazgeçti. Daha sonra genel başkanımız Tansu Çiller ile görüşmüş ve hükümet kuruldu. Erbakan hocamızın hazırlattığı denk bütçe, son zamanlarda denk bütçeyi hazırlayan tek hükümet olmuştur. Bunu gören dış güçler harekete geçti ve Türkiye'nin içindeki işbirlikçilerle beraber oldular. Hükümeti düşürmek için gayret ettiler. Ordunun içine uzanan kolları, bilhassa Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, hükümetin düşmesi için elinden gelen gayreti gösterdi ' dedi.

Necmettin Erbakan hükümeti döneminde ülkenin çok iyiye gittiğini ve Tansu Çiller'in Erbakan'a sonuna kadar destek verdiğini kaydeden Çelikkaya, 'Necmettin Erbakan hükümeti döneminde ülkemiz çok iyiye gidiyordu. Tansu Çiller hanımda Necmettin Erbakan Hocamıza destek veriyordu ve desteğini sonuna kadar kullandı. O zamanlar bir irtica çıkarttılar. Fadime Şahinler, Ali Kalkancılar, Müslüm Gündüzler çıktı. Bunların hepsi başka bir memleketli ama hepsi bir arada bulunuyor. Demek ki bunları bir düzenleyen organize edenler var hükümeti yıkmak için. O dönemde Yozgat'ta eli değnekli, başı sarıklı insanlar geziyordu. Halbuki Yozgat'ın adamı değil. Ben 45 yıllık esnafım çok insanı tanırım ama bunları hiç tanıyamıyordum, dışarıdan gelme ve Yozgatlıyı hükümete karşı kışkırtma için amaçlanmış bir gruptu. Buna benzer bir çok olaylar yaptılar, hükümeti devirmek için. Hükümeti devirmekle de bu memleketi 40 sene geriye götürdüler. İsterdim ki traktörümü, uçağımı, tankımı yüzde yüz yerli ben yapıyım. Erbakan hocam Almanya'da tankı yapıyor da Türkiye'de niye yapmasın ama bunları istemeyen dış güçler yerli işbirlikçilerle birlikte size tankı da tüfeği de yaptırmayız dediler. Hükümeti yıktılar, partimizi de kapattılar. Eğer hükümet düşmemiş olsaydı, bu memleket muasır medeniyetin zirvesinde olurdu '

O dönemde Genel Kurmay İkinci Başkanı Çevik Bir'in Necmettin Erbakan'a imzalaması için 18 maddelik öneri sunduğunu fakat bu önerinin sadece 3 maddesini imzalamasına rağmen Çevik Bir'in 18 maddesinin tamamını imzalamış gibi kamuoyuna sunulduğuna dikkat çeken Çelikkaya, 'Çevik Bir, o zamanki Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Erbakan hocama 18 maddelik önerilerde bulunuyor, Erbakan hocam bunun 3 maddesine imza atıyor. Fakat Çevik Bir ve ekibi 18 maddeye imza atılmış gibi bunu kamuoyuna duyuruyor. Bunu duyan Erbakan hocamız parlamentodaki genel başkanları ziyaret ederek, dik durmalarını istiyor. Yapılanların sadece hükümete değil parlemontoya olduğunu söylüyor. Ama parlamentoda bulunan o günkü liderler hiçbiride dik durmadı, basının önüne geçerek hükümeti kötülediler, Erbakan hocayı kötülediler. Asker istemiyor dediler, irtica dediler. O zamanki Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e çıkan hocamız ona da ayağının üzerinde durun dedi.

O da durmadı ve Cindoruk'a parti kurdurttu. O dönemde bir milletvekili ile hükümet ayakta duruyordu. O bir milletvekiline rüşvet vererek istifa ettirdiler ve hükümet düştü 'diye konuştu.28 Şubat'ın mimarlığını yapan komutanların yargılanmasını isteyen Çelikkaya, 'Bugünkü hükümet ihtilalcileri yargılıyoruz diyorlar, neden 28 Şubatçıları yargılamıyorlar, neden bir gayret içinde değiller. O dönem tankın üzerine çıkan tümgenerale rütbe üstüne rütbe vererek bu gün Kara Kuvvetli Komutanlığına getirdiler. 28 Şubatçılar yargılanmalı hem de memleketi mahvettiklerinden dolayı yargılanmalı. Yoksa bizim memleketimiz muasır medeniyetin zirvesinde olacaktı. Özellikle tankların üzerine binen tüm general ve Çevik Bir generallerden ikisi organizeyi yapanlar bunlar yargılanmalıdır. Arkası da çorap söküğü gibi gelecektir ' ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA