32 Gün Sonra İlk Kez Hastane Bahçesine Çıktı

Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar, dün düzenlenen basın toplantısının ardından ilk kez hastane bahçesine çıkarak güneşlendi.

32 Gün Sonra İlk Kez Hastane Bahçesine Çıktı
Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan hasta olarak tıp literatürüne giren 19 yaşındaki Uğur Acar, tedavisinin sürdüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde (AÜ) ilk kez hastane bahçesine çıkarak güneşlendi. Kardeşi Ali Acar ve bir güvenlik görevlisi eşliğinde bahçeye çıkan Acar'ın Galatasaray şapkası giydiği ve boynuna kaşkol, yüzüne de maske taktığı gözlendi. Acil servisin önündeki kafeteryada kardeşi Ali Acar ve güvenlik görevlisiyle yaklaşık 10 dakika kalan Uğur Acar, sık sık şapkasını çıkartıp güneşe baktı.Ali Acar ve güvenlik görevlisi çay içerken, Uğur Acar ise sadece güneşlendi

Ameliyatı gerçekleştiren AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın izniyle 10 dakikalığına bahçeye indiklerini belirten Uğur Acar'ın kardeşi Ali Acar, ''Kardeşim sürekli dört duvar arasındaydı. Dün ilk defa basın toplantısı için çıktı. Ardından bugün de havanın güneşli ve sıcak olması nedeniyle bahçeye çıkmak istedi. Doktorumuz Ömer Özkan'ın izniyle de bahçeye çıktık'' dedi. Ali Acar, kardeşinin 10 gün sonra taburcu olmasını beklediklerini ve taburcu olduktan sonra nereye gideceklerine henüz karar vermediklerini kaydetti.
Kaynak: İHA