Nevşehirli Kadınlar 'Bin Öğrenciye Bin Yemek' Kampanyası İçin Bir Araya Geldi

Nevşehir Öğrenci ve Gençlik Derneği (NÖGED)'in üniversite öğrencileri için başlattığı 'Bin Öğrenciye Bin Yemek' kampanyasına bir destek de Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesinden geldi.

Nevşehirli Kadınlar 'Bin Öğrenciye Bin Yemek' Kampanyası İçin Bir Araya Geldi
Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesinin her yıl düzenlediği ve bu yıl da NÖGED'in üniversite öğrencileri için başlattığı 'Bin Öğrenciye Bin Yemek' Kampanyasına destek amacıyla Nevşehir Dedeman Otel'de gerçekleştirdiği Çay Partisi'ne; NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversite akademik ve idari personeli ile Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi Başkanı Yaşar Nihan Küsmez'in yanı sıra çok sayıda Nevşehirli hayırsever kadın katıldı.Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şube Başkanı Yaşar Nihan Küsmez, NÖGED'in başlatmış olduğu 'Bin Öğrenciye Bin Yemek' kampanyasına destek vermek amacıyla düzenlemiş oldukları 'Çay Partisi'ne katkılarından dolayı katılımcılara teşekkür ederek, Türkiye genelinde kadına yönelik yapılan her türlü şiddete karşı olduklarını belirtti.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ise, Nevşehir Üniversitesinin kuruluşundan bugüne kadar Nevşehir halkının ve özellikle kadınların verdikleri desteğin çok anlamlı olduğunu belirterek, 'Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesine, üniversite öğrencileri için başlatılan 'Bin Öğrenciye Bin Yemek' kampanyasına destek amacıyla düzenlemiş olduğu bu etkinlik nedeniyle şahsım veüniversitem adına teşekkür ediyorum. Bu üniversite, hepimizin üniversitesi. 2007 yılında kurulan üniversitemiz, Nevşehir'in ve özellikle kadınlarımızın desteğiyle çok yol kat etti. Nevşehir Üniversitesi'ni büyük bir aile olarak görüyorum ve bütün Nevşehir'i bu ailenin büyük akrabaları, eşi ve dostu olarak nitelendiriyorum. Üniversitemizin, bu birliktelikle, ele ele vererek ve güç birliğimizi ortaya koyarak Nevşehir'imize yakışır bir üniversite olması çabasındayız. Hiçbir şey tek başına olmuyor, birliktelikten güç doğuyor. Hepimiz Nevşehir'in geleceğinin iki alanda olduğunu iyi biliyoruz. Bunun birincisi turizm alanı, ikincisi ise üniversitedir. Bu sebeple Nevşehir Üniversitemizin biran önce atağa kalkması ve bu doğum sancısını bir an önce bertaraf etmesi için hep birlikte ve kısa zamanda büyük adımlar attık. Şu anda Türkiye genelinde 170'i aşkın üniversite var. Bu üniversitelerin pek çoğu 2006 ve sonrasında kuruldu. Biz hep birlikte hareket ederek, bu üniversiteler içerisinde rekabet edebilir, başarılı öğrenci ve başarılı bilim adamlarını üniversitemize çekebilirsek, inanıyorum ki, gerek ekonomik açıdan, gerek sosyal açıdan, gerekse kültürel açıdan çok kısa sürede Nevşehir'imizi çok farklı bir görünüme kavuşturacağız. Bunu da hep birlikte gerçekleştiriyoruz. ' şeklinde konuştu.Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç 'Bu üniversite, bu gelecek ve bu öğrenciler hepimizin. Göstermiş olduğunuz duyarlılık nedeniyle hepinize çok teşekkür ediyorum. Çünkü bizler bu ve bunlara benzer kampanya ve burslarla öğrencilerimizi okutuyoruz ve destekliyoruz. Öğrencilerimizin pek çoğunu dışarıdan gelmiş misafirler olarak görüyoruz. 8000'i aşkın öğrencimizin 1300 civarı Nevşehir'den, geri kalanı ise Nevşehir dışından, yani 81 ilden gelen, hatta Kıbrıs'tan gelen öğrencilerden oluşuyor. Bu misafirleri ne kadar iyi ağırlarsak, çok daha fazla öğrenciyi üniversitemize ve şehrimize çekmiş oluruz. ' dedi.
Kaynak: İHA